Krambls ir tā pati drumstalu kūka, ātri pagatavojama un ļoti garšīga, šajā gadījumā sulīgumu dos vēl arī rikotas kārta.

Reklāma

Sastāvdaļas


Mīklai


  • 150 g auksta sviesta

  • 100 ml cukura
  •  200 ml farīncukura

  • 600 ml kviešu miltu


Pildījumam


  • 500 g rikotas siera

  • 2 lielas olas

  • 100 ml cukura

  • 1 tējkarote vaniļas cukura

  • 4–5 āboli

  • Kanēlis

Pagatavošana

1. Sviestu sagriež nelielos kubiņos, pievieno cukuru, miltus un ar pirkstiem sarīvē drupačas. 2/3 drupaču izber uz cepamā papīra, kas ieklāts cepamajā plātī, un izformē 33 x 32 cm taisnstūra formā. 


2. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo gaišās putās, tad pievieno rikotas sieru un visu samaisa.


3. Ābolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. 


4. Rikotas krēmu liek uz mīklas pamatnes un nolīdzina. 

Pāri kārto ābolu šķēlītes un pārkaisa ar kanēli. Ābolu šķēlītes pārkaisa ar palikušajām drupačām. 


5. Kramblu liek līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes. 


6. Gatavo kramblu atdzesē un sagriež gabalos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.