Vācijas politiķi asi reaģējuši uz ASV telekanāla CNN ziņām, ka Krievija plānojusi noslepkavot Vācijas ieroču ražošanas uzņēmuma "Rheinmetall" vadītāju. CNN, atsaucoties uz piecām neidentificētām ASV un rietumvalstu amatpersonām, ziņojusi, ka ASV informējušas Vāciju par Krievijas valdības plānu nogalināt uzņēmuma "Rheinmetall" vadītāju Armīnu Papergeru, kura aizsardzību pēc tam nodrošināja Vācijas drošības dienesti.

Reklāma

Iecerētais atentāts bija viens no vairākiem ASV izlūkdienestu atklātiem Krievijas plāniem nogalināt Eiropas aizsardzības rūpniecības vadītājus, kuri atbalsta Ukrainas karu pret Krieviju, ziņoja CNN. Telekanāls citēja augsta līmeņa Vācijas valdības amatpersonu, kas apstiprināja, ka ASV brīdinājušas Vāciju par šo sazvērestību. "Rheinmetall" vēl nav komentējis mediju ziņoto. Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere uzsvēra, ka Vācija ļoti nopietni uztver Krievijas agresijas draudus un neļausies iebiedēties. Ministre norādīja, ka Vācija ir pastiprinājusi aizsardzības pasākumus pret Krievijas draudiem kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī. 

"Mēs turpināsim darīt visu, ko spējam, lai novērstu Krievijas draudus Vācijai," 

uzsvēra ministre. Opozīcijas politiķis Roderihs Kīzeveters aicināja valdību stiprināt valsts izlūkdienestus, bet Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka ceturtdien NATO samita laikā Vašingtonā izteicās, ka Krievija ved hibrīdo agresijas karu un tā ietvaros notiek uzbrukumi gan personām, gan uzņēmumiem Eiropā. Vācijas parlamenta apakšnama Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Markuss Fābers laikrakstam "Bild" sacīja, ka šis atentāta plāns vēlreiz pierāda, ka "Krievija arī ienes savu karu un teroru Eiropā". 

Krievijas diktatora Vladimira Putina "režīms tagad dzenas arī pēc Vācijas pilsoņu dzīvībām", viņš piebilda. Vācijas parlamenta apakšnama Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Mihaels Rots "Bild" pauda viedokli, ka Putins karo ne tikai pret Ukrainu, bet arī tās sabiedrotajiem un to vērtībām. Viņš aicināja Vāciju atbildēt ar "demokrātiskas konstitucionālas valsts stingrību". "Rheinmetall" ir viens no Eiropā lielākajiem bruņutehnikas, tehnoloģiju un artilērijas munīcijas piegādātājiem Ukrainai. Jūnijā uzņēmums atvēra bruņumašīnu remonta darbnīcu Ukrainas rietumos un plāno ražot arī jaunus tankus.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.