Rukola sader ar spinātiem, visu veidu salātlapām, tomātiem un sieru. Rukolas lapiņas var izmantot arī dažādu gardu maizīšu, pastas pagatavošanai, ceptu un grilētu dārzeņu pildījumos un smūtijos. Iedvesmai - salāti ar vistu un zemenēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g žāvētas vistas krūtiņas

  • 6 lielas zemenes

  • Sauja rukolas

  • 2–3 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu

  • 1 ēdamkarote citrona sulas

  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • Pustējkarote cukura

  • Pustējkarote sāls


Pagatavošana

Zemenes un vistas krūtiņu sagriež gabaliņos. Rukolu nomazgā un nožāvē. Saulespuķu sēkliņas apgrauzdē uz sausas pannas. Uz šķīvja kārto rukolu, zemenes, vistas gabaliņus. 

Atsevišķā traukā samaisa augu eļļu ar citrona sulu, sāli un cukuru un pārlej salātiem. 


Garšas dažādošanai salātus var papildināt ar zemeņu mērci: 6–8 zemenes sagriež gabaliņos, pievieno ēdamkaroti eļļas, mazliet sāls un cukura un uzkarsē. Sakuļ ar blenderi, un mērce ir gatava. 

Kad atdzisusi, pārlej salātiem – aromāts burvīgs un garšo lieliski.

Rukola.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem