Pat ja ielasīts neliels gaileņu daudzums, ar to pietiks, lai sviests būtu īpaši aromātisks.
Sastāvdaļas
• 1 kg gaileņu
• 400 g sviesta
• pētersīļu zaļumi
• sāls, pipari
Pagatavošana
Gailenes notīra, samaļ vai sablendē. Dažas sēnes smalki sagriež ar nazi, lai sviestā būtu gaileņu gabaliņi.
Katliņā izkausē nedaudz sviesta, pievieno gailenes un apcep. Kad šķidrums iztvaikojis, pieliek visu sviestu, sāli pēc garšas, piparus, smalki sagrieztus pētersīļus. Visu turpina cept uz lēnas uguns 5 minūtes.
Gatavo sviestu liek burciņās, atdzesētu ievieto ledusskapī.
Garšīgi ar maizi, var izmantot karstmaizēm, omletēm, pie makaroniem un dārzeņu sautējumiem.
Pētersīļus var aizstāt ar dillēm.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem