Klasiska salātu recepte - viegla un vienlaikus pietiekami sātīga uzkodām vai arī pusdienu reizei.

Reklāma

Salāti ir šķiedrvielām bagāti, veicina gremošanu un palīdz uzturēt veselīgu zarnu traktu. Satur antioksidantus, kā arī C, K un A vitamīnu, dzelzi, kalciju, magniju un kāliju.  Vēl viens pluss – zems kaloriju daudzums, tāpēc piemēroti svara kontrolei.

Sastāvdaļas

  • 2 ledussalātu galviņas
  • 1 puravs
  • 2 vistas filejas
  • 4 cieti vārītas olas
  • 10 ēdamkarotes zaļo zirnīšu
  • 6 konservēta ananasa ripas
  • eļļa cepšanai
  • malti melnie pipari
  • sāls

Mērcei:

  • ½ glāzes olīveļļas
  • 1 citrona sula
  • 1 apelsīna sula
  • 3 tējkarotes medus
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Vistas fileju sagriež strēmelītēs un uz pannas sakarsētā eļļā izcep. Ledussalātu lapas saplucina, kārto uz lēzena šķīvja, pārber ar izceptajām vistas filejas strēmelītēm, zaļajiem zirnīšiem, gabaliņos sagrieztiem ananasiem un olām. Uzliek plāni sagrieztas puravu ripiņas un uzlej pagatavoto mērci.

Ledussalāti veido ciešas galviņas ar kraukšķīgām, sulīgām lapām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem