Gvakamole pasniedz pie uzkodām, tās pamatsastāvdaļa ir avokado, kam pievieno tomātus, sīpolus, ķiplokus, čili un laima sulu.
Sastāvdaļas
- 2 gatavi avokado
- 1 neliels tomāts vai vairāki ķirštomāti
- ½ sarkanā sīpola
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote sasmalcināta koriandra
- 1 ēdamkarote citronu vai laima sulas
- šķipsniņa čili pārslu
- sāls
Pagatavošana
Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un mīkstumu saspaida ar dakšiņu. Pievieno sīki sagrieztu tomātu, sīpolu, ķiploku, citronu sulu un sāli. Ja vēlas, liek klāt sakapātu koriandru un čili. Kārtīgi samaisa. Pasniedz ar tortilju čipsiem, dārzeņu šķēlītēm vai kā piedevu meksikāņu ēdieniem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem