Vasaras ēdienkartei piemērota aromātiska un garda maltīte.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 4 lieli garie saldie pipari
- 50 g svaigā siera, piemēram, Mālpils bez garšvielām
- 100 g izvārītu rīsu
- 50 g Indijas riekstu
- 3 ēdamkarotes sakapāta purava
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Smalki sagriež puravu, sarīvē svaigo sieru. Uz pannas apgrauzdē riekstus, pēc tam sasmalcina. Visas sastāvdaļas samaisa kopā.
Pipariem slīpi nogriež cepurītes, izņem sēklas un iepilda masu. Liek ietaukotā veidnē un cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem