Kukurūzas graudi ir sulīgi, kraukšķīgi un saldi. Tie iederas dažādos pildījumos, sautējumos, zupās un salātos. Kukurūzu nav iespējams ēdienā nepamanīt, un tā atsvaidzina jebkuru garšu. Piemēram, no konservētas kukurūzas var pagatavot gardu picu.
Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās rauga mīklas
- 120 g konservētas kukurūzas
- 150 g labi kūstoša siera
- 150 g šķiņķa
- 150 g krēmsiera
- Sīpols
- Ola
- ½ tējkarotes maltu melno piparu
- tējkarote sāls
Pagatavošana
Mīklu mazliet atlaidina un izklāj pannā, uzlokot uz augšu maliņas, un sadursta ar dakšiņu. Sīpolu smalki sakapā, gaļu sagriež gabaliņos. Ar dakšiņu sakuļ olu. Bļodā sajauc šķiņķi, kukurūzu, sīpolu, sāli, melnos piparus, sakulto olu un krēmsieru.
Pildījumu vienmērīgi izklāj picas pamatnē un cep +190 °C aptuveni 25 minūtes. Sarīvētu sieru uzkaisa picai un cep vēl piecas minūtes. Izņem no krāsns, ļauj 10–15 minūtes atdzist un sagriež gabaliņos.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem