Kā audzēt japāņu sinepju spinātus jeb komatsunas? Jautā Sigita Mārupē.
Komatsunas mēdz saukt arī par spinātsinepēm. Augiem ir dažāda forma, lielas, apmēram 30 cm garas, zaļas, maz spilvotas, stingras un kraukšķīgas lapas ar gariem kātiem.
Garša līdzīga kāpostiem, tomēr nedaudz atgādina spinātus.
Komatsunas lieto salātos, sautējumos, kā piedevu zupām. Lapas var novākt visās auga attīstības stadijās.
Augi piemērojas dažādai temperatūrai – labi pacieš gan aukstumu, gan karstumu.
Komatsunas neizzied tik ātri kā citi Austrumu kāposti, ir sausumizturīgākas. Jāsēj un jāstāda tāpat kā mizunas. Sējot aprīlī, maijā un augustā, ražu var vākt jau pēc 30–35 dienām.
Komatsunas labi aug un dod kvalitatīvu ražu arī ziemā siltumnīcās (ienākas pēc 50–60 dienām).