Aknu pastēte ir viens no tiem ēdieniem, kas var pārsteigt ar savu bagātīgo garšu un samtaino tekstūru. Lai iegūtu patiešām izcilu, mutē kūstošu pastēti, šefpavārs Mārtiņš Sirmais kanāla 360TV gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais” atklāj zelta padomus, kas palīdzēs uzlabot tās garšu un konsistenci.
Kā atklāj Sirmais, vispirms galvenais ir aknas apcept, “lai tās nevārās un nesutinās, bet lai ir smuka piecepuma garša”. Pēc tam tiek pievienoti sīpoli, ķiploki, selerija, burkāni, melnās plūmes, konjaks un melnie pipari.
Visu apcep eļļā uz lielas uguns, tad pievieno saldo krējumu un sviestu. Kad masa ir gatava, pievieno sāli un sablenderē viendabīgā masā. “Gatavojot šo pastēti, ir ļoti svarīgi, lai aknas tiek apceptas brūniņas, brūniņas,” uzsver Mārtiņš Sirmais.
Gatavošanas procesu skaties video!
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu