Ministru kabinets otrdien apstiprināja Baibu Šmiti-Roķi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā. Jaunos amata pienākumus viņa sāks pildīt no 13. februāra.

Reklāma

Jaunā ģenerāldirektore, uzrunājot ministrus, solīja, ka viņas vadībā VID mainīsies, kļūstot par modernu un uz klientiem orientētu dienestu. Vienlaikus viņa vēlas, lai ministri ir gatavi uzņemties līdzatbildību lielu pārmaiņu veikšanā, jo gaidāmi izaicinājumi, kas attiecas ne tikai uz VID.

Šmite-Roķe sacīja, ka īstenos pārmaiņas trīs virzienos, proti, gaidāma VID digitālā transformācija, skaidri saprotamu pakalpojumu nodrošināšana, un visbeidzot – VID kā organizācijas reforma. Iestādes kultūras maiņa būs izaicinošākais punkts, uzskata jaunā vadītāja.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) sacīja, ka no Šmites-Roķes sagaida "darbu jau no pirmās dienas, bez ieskriešanās laika". 

Viņš jauno vadītāju aicināja personīgi iesaistīties arī nodokļu politikas izstrādē, lai padarītu nodokļus ne tikai konkurētspējīgus, bet arī vienkāršāk administrējamus.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2023. gada 9. augusta rīkojumu 2024. gada 12. februārī tiek izbeigtas valsts civildienesta attiecības ar tagadējo VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi.

Šmites-Roķes kandidatūra apstiprināšanai tika virzīta atbilstoši rezultātiem Valsts kancelejas izsludinātajā atklātajā konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu un pēc finanšu ministra Arvila Ašeradena ("JV") ieteikuma.

Valsts kancelejas organizētais atklātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu noslēdzās 2023. gada 18. decembrī. Komisija pieņēma lēmumu sniegt ieteikumu finanšu ministram par Šmites-Roķes un Vitas Narnickas iecelšanu VID ģenerāldirektora amatā.

Finanšu ministrs, izvērtējot pretendentu darba pieredzi un kompetences, kā arī uzklausot uzņēmēju organizāciju viedokli, pieņēma lēmumu ieteikt apstiprināt Šmites-Roķes kandidatūru iecelšanai VID ģenerāldirektora amatā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.