Lietuvas uzkopšanas pakalpojumu uzņēmums "Pro Bro Group" atklājis pirmo tuneļveida automazgātavu Rīgā, Juglas ielā. Tās izveidē ieguldīti gandrīz seši miljoni eiro. Līdz 2024. gada beigām plānots atvērt vēl trīs šādas automazgātavas, bet līdz 2025. gadam paredzēts uzbūvēt kopumā ap desmit šādu mazgātavu, līdztekus sākot būvdarbus citās Eiropas valstīs.

Reklāma

Tiek ziņots, ka uzņēmums meklē gruntsgabalus un attīstības partnerus Igaunijā un Polijā, bet Somijā kopā ar vietējiem partneriem jau dibina uzņēmumu un plāno pirmos desmit objektus. Kopumā uzņēmuma plānos ir panākt, lai pēc pieciem gadiem tam piederētu jau 100 "Pro Bro Express" franšīzes tuneļveida automazgātavu dažādās Eiropas valstīs, norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igns Pranskevičs.

Jaunā tipa automazgātavu galvenā īpatnība ir tā, ka katra automašīna tiek nomazgāta vien 96 sekundēs. Šeit ierīkotas trīs iebraukšanas rindas un putekļu sūcēju zona ar 21 vietu. 

Līdz pat 90% no mazgāšanas procesā izmantotā ūdens tiek pārstrādāti un novadīti atpakaļ otrreizējai izmantošanai.

Vēl "Pro Bro Express" tuneļveida automazgātavu tīkla pazīme ir iespēja klientiem izvēlēties mēneša vai gada abonementu, ar kuru var ne tikai izmantot mazgāšanas pakalpojumus, bet arī bez maksas lietot putekļu sūcējus jebkurā "Pro Bro" automazgātavā Latvijā.

Tīkla attīstība notiek pēc franšīzes uzņēmējdarbības modeļa – 14 no 16 Lietuvā esošajām "Pto Bro Express" tuneļveida automazgātavām tiek pārvaldītas tieši šādā veidā. Arī Latvijas automazgātava darbojas uz franšīzes pamata. Uzņēmumam pieder zīmols "Švaros broliai", kas pārvalda piecus autodetalizēšanas servisa centrus, 21 pašapkalpošanās automazgātavu tīklu un telpu uzkopšanas uzņēmumu. Koncernā un tā uzņēmumos strādā vairāk nekā 750 darbinieku. Pēc neauditētajiem datiem "Pto Bro Group" konsolidētie ieņēmumi 2022. gadā bija 25,5 miljoni eiro, kas ir par 51% vairāk nekā 2021. gadā.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.