14. septembrī Ādažos tiks atklāta Baltijā un Skandināvijā lielākā un modernākā cepumu un vafeļu ražotne. Ražotni izveidojis viena no valsts lielākajiem pārtikas pārstrādes uzņēmumiem "Orkla Latvija" māsas uzņēmums "Orkla Biscuit Production".

Reklāma

Šobrīd ražotnē ir pabeigta ražotnes būvniecības, tehniskās aprīkošanas, darbinieku darbā pieņemšanas un pirmo ražošanas testu fāze, ražotne ir pilnībā gatava oficiālai atklāšanai un pilnvērtīga darba sākumam.

"Orkla" atzīmē, ka šis ir stratēģiski nozīmīgs un finansiāli apjomīgs investīciju projekts Norvēģijas plaša patēriņa produktu koncernam "Orkla" Latvijā. "Orkla Biscuit Production" būs 

līdz šim lielākā un tehnoloģiski mūsdienīgākā cepumu un vafeļu ražotne Baltijā un visā Skandināvijā, kas ražos ne tikai Latvijā iecienītos "Selgas" produktus, bet arī apgādās Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Igaunijas un citus ziemeļvalstu tirgus 

ar šajās valstīs lokāli spēcīgu zīmolu produktiem.

Ražotnes atklāšana ir nedaudz aizkavējusies – iepriekš tika ziņots, ka "Orkla Biscuit Production" saldumu ražošanu jaunajā ražotnē plāno sākt jau 2022. gadā, bet ar pilnu jaudu rūpnīca strādās 2023. gada otrajā pusgadā. Kā redzams, šie plāni mainījušies par gadu. Paredzēts, ka no 2024. gada jaunās cepumu un vafeļu ražotnes jauda varētu sasniegt 20 000 tonnu gadā, tiek pieļauts, ka ražošanas apjoms var tikt palielināts līdz 30 000 tonnu nākotnē.
 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.