Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību bijušajam Rēzeknes mēram Aleksandram Bartaševičam par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu sievai Olgai, savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēl vienā kriminālprocesā rosinājis apsūdzēt Bartaševiču par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

Piektdien KNAB nodeva Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus tam, ka bijušais Rēzeknes pašvaldības priekšsēdētājs 16 gadu garumā valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījis pilnīgu informāciju par darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem un fiziskajām personām kopsummā par gandrīz 270 000 eiro.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka laikā no 2007. līdz 2023. gadam bijušais domes priekšsēdētājs valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījis informāciju par diviem kopīpašumā ar radinieci esošiem nekustamajiem īpašumiem Bulgārijā. Tāpat šī valsts amatpersona deklarācijās nav norādījusi darījumus, kas saistīti ar šo īpašumu iegādi un pārdošanu kopsummā par 205 786,50 eiro, kā arī 64 000 eiro darījumus ar fiziskajām personām. 

Šādi noziedzīgi nodarījumi maldina sabiedrību par faktisko valsts amatpersonas mantisko stāvokli un grauj uzticību gan valsts amatpersonām, gan valsts pārvaldei, norāda KNAB.

Aprīļa sākumā KNAB citā lietā bija rosinājis prokuratūrai apsūdzēt Bartaševiču par to, ka viņš izpaudis ierobežotas pieejamības informāciju sievai Olgai un desmit gadu  garumā kārtējās valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījis pilnīgu informāciju par izsniegtā aizdevuma daļu 33 000 eiro apmērā.

Pats A. Bartaševičs noliedz, ka viņam 2007. gadā būtu piederējuši nekustamie īpašumi Bulgārijā. To īpašniece bijusi viņa sieva. A. Bartaševičs joprojām uzskata, ka pret viņu sāktajiem kriminālprocesiem ir politisks raksturs, lai "iznīcinātu mani un partiju".
 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.