Ja pīrāgu gatavo veģetāriešiem, bekonu klāt neliekam, tā vietā var izmēģināt sēnes.
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 125 g auksta sviesta
- 1 ola
- pustējkarote cepamā pulvera
- šķipsna sāls
Pildījumam:
- 750 g sīpolu
- 125 g krējuma
- 50 g bekona
- 50 g sviesta
- 3 olas
- pustējkarote ķimeņu
- sāls, pipari
Pagatavošana
Pagatavo mīklu no miltiem, cepamā pulvera, olas, sarīvēta sviesta un 2 ēdamkarotēm auksta ūdens. Saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz kādām 30 minūtēm.
Tad gatavo pildījumu – sagriež bekonu (var izmantot arī pīrādziņu gaļu), sīpolus sagriež pusgredzenos.
Pannā izkausē sviestu un tajā apcep bekonu, pieber sīpolus un cep, līdz tie zeltaini. Masu atdzesē.
Cepamo formu (Ø 26 cm) ieziež ar sviestu un liek mīklu – izlīdzina, sadursta ar dakšiņu.
Olas sajauc ar krējumu, pieber sāli, piparus un ķimenes, pievieno atdzisušajiem sīpoliem, samaisa. Pildījums ir gatavs. Atliek to uzlikt uz mīklas pamatnes, izlīdzināt un cept cepeškrāsnī 190 grādos 25–30 minūtes.