Kādu laiku grūbas bija atstātas novārtā, bet nu piedzīvo atdzimšanu. Tās ne vien ir veselīgs, bet arī lēts produkts. Grūbas ir nolobīti, noapaļoti vai šķelti miežu graudi. Tās ir bagātas ar šķiedrvielām, aminoskābēm, B grupas vitamīniem. Grūbas satur selēnu, fluoru un lizīnu, kas stiprina imūnsistēmu, tajās netrūkst arī kalcija, dzelzs un joda.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g grūbu
  • 500 ml ūdens
  • 50 g valriekstu
  • sauja žāvētu aprikožu
  • sauja žāvētu dzērveņu
  • sauja rozīņu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas

Pagatavošana

Grūbas noskalo vairākos ūdeņos, izmērcē un izvāra mīkstas. Riekstus apgrauzdē uz pannas. Aprikozes sīki sagriež, dzērvenes pārgriež uz pusēm. Žāvētos augļus liek katliņā, pārlej ūdeni tā, lai apsegtu augļus, un vāra 5–7 minūtes uz lēnas uguns, līdz tie mīksti.

Grūbas apcep uz pannas eļļā, pievieno riekstus un izvārītos žāvētos augļus un apcep. 

Pievieno citrona sulu un samaisa. Masai jābūt nedaudz šķidrai. Uzliek vāku un ļauj pāris stundu garšām sajaukties. Desertu pasniedz mazos trauciņos.

Grūbas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.