Sastopoties ar bebru postījumiem savā īpašumā, svarīgi ir pieņemt lēmumu par labāko risinājumu.

Reklāma

Kāds no žurnāla "Medības" lasītājiem šajā sakarā vaicā, kā pareizi jāsaprot Medību noteikumu 45. punkts. "Ir bebra postījumi. Kādā veidā jāraksta iesniegums Valsts meža dienestam? Brīvā veidā vai kā citādi? Pašreiz ielikām "Mednī" postījumu atzīmi," raksta lasītājs.

Skaidro Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis: "Iesniegumus raksta brīvā formā, ja normatīvajā aktā forma nav noteikta. Jāpiebilst, ka atļauju medīt bebru ārpus noteiktā termiņa ir pamats izsniegt tikai tad, ja nav apmierinošas alternatīvas. 

Ir jābūt veiktiem postījumu novēršanas pasākumiem, lai bebru saudzēšanas laikā lietotu letālu postījumu novēršanas veidu (Medību noteikumu 7. punkts)."

Likums nosaka, ka Valsts meža dienests iesniegumu par atļaujas izsniegšanu dzīvnieku medīšanai, ja tiek pārsniegts Valsts meža dienesta noteiktais limitēto medījamo dzīvnieku pieļaujamais nomedīšanas apjoms, kā arī medīšanai ārpus noteiktā medību termiņa postījumu vietās, kurās ir veikti aizsardzības pasākumi pret šādiem iespējamiem postījumiem, izskata Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā piecu darbdienu laikā. Iesniegumā jānorāda informācija par postījuma vietu – zemes vienības kadastra apzīmējums, meža nogabala numurs, postījuma platība, postījuma intensitāte un veiktie aizsardzības pasākumi.

Medību saimniecības attīstības fonds.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.