Ja negribas daudz mazu pīrādziņu, no minētā produktu daudzuma var izcept vienu lielu sīpolu pīrāgu.
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g kviešu miltu
- 125 g margarīna vai sviesta
- 2–3 ēdamkarotes ūdens
Pildījumam:
- 3 sīpoli
- 1 puravs
- 2 olu dzeltenumi
- 1 olas baltums
- 2 ēdamkarotes margarīna vai sviesta
- 150 g skābā krējuma
- 1 tējkarote sāls
- pustējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana
Miltus ieber dziļā traukā, pievieno gabaliņos sagrieztu margarīnu vai sviestu, pielej ūdeni. Samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz stundu. Tikmēr sagatavo pildījumu.
Sīpolu un puravu sagriež plānās šķēlītēs un nedaudz apcep – tiem jākļūst mīkstiem, bet ne brūniem. Atdzesē.
Mīklu sadala 18 vienādos gabalos, katru iespiež formiņā. Uz mīklas liek ceptos sīpolus un puravu. Tad formiņas kārto uz plāts.
Olas dzeltenumus saputo ar skābo krējumu, pieber sāli un piparus. Olas baltumu saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā krējuma maisījumā. Krējuma un olu maisījumu liek uz sīpoliem un purava. Cep cepeškrāsnī 225 grādos 15–20 minūtes.