Bezlaktozes piena produktiem kļūstot par aizvien pieprasītāku veselīga uztura tendenci, piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” investējis 90000 eiro bezlaktozes jogurtu kategorijas paplašināšanā.

Reklāma

Kā informē uzņēmumā, zīmola "Lakto" klāsts ir papildināts ar septiņiem jaunumiem, kuru pamatsastāvdaļas ir vērtīgās L.acidophilus LA un Bifidobacterium BB pienskābās baktērijas un kvalitatīvs piens bez laktozes. 

Tostarp radīta arī pavisam jauna "Lakto ProBio" līnija ar diviem produktiem bez laktozes un bez pievienota cukura.

Kopš 2018. gada "Food Union" mērķtiecīgi samazina pievienotā cukura daudzumu "Lakto" produktu sastāvā, bet 2023. gadā izstrādāja pirmo bezlaktozes jogurtu veidu "Lakto Imuno". Tagad, pateicoties "Svaigo piena produktu izcilības centra" pārtikas tehnologu inovatīvajai pieejai, uzņēmums radījis jaunu "Lakto" kategoriju – "ProBio" bez pievienota cukura un bez laktozes. 

"Lakto ProBio" patērētājiem tiek piedāvāts divās garšu kombinācijās – melleņu, banānu, linsēklu un auzu pārslu jogurts, kā arī zemeņu un mango jogurts. Šie produkti ir pieejami dzeramā formātā un tiek fasēti pilnībā pārstrādājamās PET pudelītēs (270 g).

Trīs uzlaboti raudzēta piena produkti ieviesti arī ar karoti ēdamo "Lakto" sortimentā. Garšu ziņā patērētājiem tiek piedāvāti divi jau iecienīti "Lakto" veidi glāzītēs – dabiskais bez piedevām un aveņu, kā arī jaunais – meža zemeņu. Visi ar karotīti ēdamie jaunie “Lakto” ir gatavoti pēc unikālas termostata tehnoloģijas, kas nodrošina produkta raudzēšanu tieši glāzītē.

"Lakto" ražotnē.

Līdztekus ar vēl diviem jauniem bezlaktozes jogurtiem, paplašināts dzeramo "Lakto" klāsts. Tagad vidēja izmēra PET pudelītēs (270 g) patērētājiem tiek piedāvāts arī dabiskais "Lakto" bez piedevām, kā arī ar meža zemeņu garšu. Visi dzeramie "Lakto", kas tiek fasēti ilgtspējīgajās PET pudelēs tiek gatavoti galvenajā "Food Union" ražotnē – "Rīgas piena kombinātā".

"Oriģinālā "Lakto" formula, kuru 1994. gadā radīja Latvijas zinātnieki, jau 30 gadus ir nemainīga – tas ir kvalitatīvs piens apvienojumā ar augstvērtīgajām baktērijām. Bet šogad "Lakto" formula ir kļuvusi vēl labāka un dažādām veselīga uztura diētām vēl piemērotāka, pateicoties tam, ka jaunie produkti nesatur piena cukuru jeb laktozi," tā "Food Union" mārketinga un jauno produktu izstrādes departamentu vadītāja Ieva Lejniece

Līdz ar bezlaktozes "Lakto" kategorijas izvēršanu, "Food Union" ir atsācis sadarbību ar Latvijas diētas un uztura speciālistu asociāciju, (LDUSA), kuras uzdevums ir sniegt iedzīvotājiem pēc iespējas plašāku informāciju par uztura nozīmi slimību profilaksē un ārstēšanā, kā arī pilnveidot esošo uztura speciālistu zināšanas. Tādējādi šie četri bezlaktozes "Lakto" ir kļuvuši par Latvijā pirmajiem pārtikas produktiem, kas saņēmuši atjaunoto LDUSA kvalitātes zīmi "Iesaka uztura speciālisti".

"Food Union" grupu Latvijā veido "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Premia FFL". Tirgū uzņēmums ir pazīstams ar tādiem vēsturiskiem un plaši atpazīstamiem zīmoliem kā Kārums, Limbažu piens, Valmiera, Lakto, Pols, Ekselence un TIO.