Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā Velgas Vīgantes "Vakara romāna" sērijas grāmatu "Kāvu klejotājs". Šis romāns ir ieguvis oriģinālliteratūras konkursa "Vakara romāns 2023" debijas balvu.

Reklāma

Anotācija: Rit Pirmais pasaules karš. Somijas zviedru puisis Ārne, kaismīgi alkdams izkarot Somijas brīvību, līdz ar biedriem nonācis Kurzemes piekrastē. Kāvu naktī pēc Krievijas armijas uzbrukuma iet bojā viņa labākais draugs, bet pats Ārne no rīta pamostas neredzētā pasaulē – ziemeļblāzma puisi pārnesusi simts gadus tālā nākotnē. Šeit viņš atrod mīlestību un darbu, taču nelaikā pārrautās saites smeldz...

Velgas Vīgante Vakara romāna sērijas grāmata "Kāvu klejotājs". Vāka māksliniece Nataļja Kugajevska.

"Skaistas, bagātīgas valodas pilns stāsts par jauna puiša ceļu, cenšoties atrast sevi ne vien jaunā valstī, bet pilnīgi jaunā laikā. Stāstu caurvij vēstures fakti, filozofiskas pārdomas par Visuma neizprotamajiem pavērsieniem, sirdssilti tēli, kuri atmodina lasītājā ticību cilvēcībai.Autorei izdevies interesantā un aizraujošā stāstā iepīt sen aizmirstus vai pat daudziem nezināmus faktus par Pirmo pasaules karu, kā arī atklāt somu un zviedru lomu latviešu dzīvē," tā rakstniece Zane Nuts.

Par autori

Velga Vīgante (1972) studējusi psiholoģiju, taču jau universitātes laikā sākusi strādāt kā tulks – vispirms ASV vēstniecībā, vēlāk Aizsardzības ministrijas Militārās sadarbības grupā. Apguvusi arī žurnālistikas pamatus. Tulkojusi gan lietišķus tekstus, gan grāmatas, gan filmas un seriālus. "Kāvu klejotājs" ir pirmais publicētais literārais darbs.

Vakara romāns

Šajā sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, "Vakara romāna" konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit