Svētdien, 17. septembrī Āgenskalna tirgū notiks rudens ražas svēkiem veltītais Kartupeļu festivāls. Populāro dārzeni varēs sastapt visdažādākajos veidos, no visas Latvijas būs ieradušies kartupeļu tirgotāji ar dažādām kartupeļu šķirnēm, kafejnīcas būs sagatavojušas īpašus kartupeļu ēdienus, kā arī notiks dažādas aktivitātes un sacensības.

Reklāma

Ar dažādu šķirņu kartupeļiem tirgū ciemosies uzņēmumi "Varavīksnes dārzs", "Mazzalves tupenīši", "Potato Dealer", saimniecības "Krūmiņi", "Kaķīši" un "Vārpas", bet tirgus pagalmā ikviens varēs sagādāt kartupeļu krājumus ziemai pie lielās kartupeļu fūres.

Kartupeļu tirgotājs.

Zemnieki sniegs padomus kartupeļu audzēšanā un uzglabāšanā, kā arī ieteiks dažādus neparastus veidus, kā tos pagatavot. 

Apmeklētāji varēs piedalīties kartupeļu ātrmizošanas sacensībās un laimēt gardas balvas.

Savukārt kafejnīcas būs sagatavojušas īpašus kartupeļu ēdienus –  "Vīnkalni" un "Raugs" ceps dažādas kartupeļu picas, "Hačapurija" gatavos hinkaļus ar kartupeļiem, "Mārtiņa Beķerejā" varēs tikt pie siltām kartupeļu bulciņām, bet pie "Bao Buns" būs atrodami saldie kartupeļi. Pagalmā "Sakne" gatavos kartupeļus ar rasola, biezpiena un siļķes un citiem interesantiem pildījumiem. 

Tikmēr koprades virtuvē "RE CEP TE" Ineta Grēniņa no "Pipardilles" visas dienas garumā gatavos latviešu tradicionālos kartupeļu ēdienus – kartupeli mundierī ar ķiploku sviestu, kartupeļu meža sēņu sacepumu un Rucavas kartupeļu biezputru. 

"Lauku bauda" būs sarūpējusi kartupeļu pankūkas, cepelīnus un kartupeļu kroketes, kā arī "Āgenskalna bodīte" piedāvās atlaides saldētajai kartupeļu produkcijai, bet pie "Spice house" būs dažādas kartupeļu garšvielas.

Plānots, ka tirgū ciemosies arī Radio Skonto ar pop-up studiju, kur sarunās ar tirgotājiem būs iespējams uzzināt viņu pieredzes stāstus. 

 Pasākums notiks no plkst. 9 līdz 17, ieeja bez maksas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.