Izskatīšanai Saeimā iesniegti grozījumi likumā "Par Latvijas valsts ģerboni", kas paredz iespēju izvietot mazo valsts ģerboni uz mehānisko transportlīdzekļu un to piekabju valsts reģistrācijas numura zīmēm.

Reklāma

To autors ir Saeimas deputāts Andris Kulbergs ("Apvienotais saraksts"). Viņaprāt, šāda pieeja varētu stiprināt Latvijas tēlu un veicināt transportlīdzekļu īpašnieku piederības sajūtu valstij. Saskaņā ar ieceres autora ideju ģerboņa izvietošana būtu brīvprātīga.

Vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs transportlīdzekļu reģistrācijas numura zīmēs jau ir iekļauts ģerbonis, piemēram, Slovākijā, Horvātijā, Slovēnijā, Austrijā un pavisam nesen arī Lietuvā. 

"Lietuvas pieredze rāda, ka tās iedzīvotāju interese par šādām numura zīmēm ir ļoti liela," 

zina teikt A. Kulbergs.

Lai ģerbonis tiktu izvietots uz mehānisko transportlīdzekļu un to piekabju valsts reģistrācijas numura zīmēm, gan būtu nepieciešams veikt grozījumus vēl citos normatīvajos aktos un standartā LVS 20:2009 "Transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmes".

Aptauja

Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.