Rudzu maizes dalīšanas programmu izglītības iestādēs šogad tomēr neīstenos, un tās nākotni 2025. gadā Zemkopības ministrija vēl vērtēšot.

Reklāma

Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārstāvji informē, ka dalībai programmā LAD saņēma vienu pieteikumu, kuru tā iesniedzējs pēc paša iniciatīvas augusta beigās atsauca, kā iemeslu minot daļas sabiedrības neviennozīmīgo un negatīvo attieksmi par programmas īstenošanu pašreizējos apstākļos. 

Programmas plānotais mērķis bija iepazīstināt pirmsskolas audzēkņus un 1.–9. klases skolēnus par rudzu maizi kā tradicionālu, nozīmīgu un reģionam raksturīgu maizi un tās nozīmi uzturā. 

Bija iecerēts bērniem mācīt lietot uzturā rudzu maizi, kā arī noskaidrot rudzu maizes popularitāti jauniešu vidū. Valdība šai programmai atvēlēja 300 000 eiro. Pēc ziņas publiskošanas daļa cilvēku apšaubīja šādu tēriņu lietderību.

Aptauja

Kā vērtējat LASI.LV rakstu kvalitāti?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.