Izdevniecībā "Latvijas Mediji" nācis klajā Kristīnes Jučkovičas debijas romāns "Nesaki ne jā, ne nē", kuru var dēvēt arī par mūsdienu korporatīvo romānu. Šonedēļ grāmatnīcā "Globuss", Vaļņu ielā 26, sirsnīgā un draudzīgā atmosfērā plašā draugu un kolēģu lokā tika svinēta debijas grāmatas atvēršana. Aplūko foto no grāmatas atvēršanas pasākuma!

Kristīnes Jučkovičas romāna "Nesaki ne jā, ne nē" atvēršana.
Kristīnes Jučkovičas romāna "Nesaki ne jā, ne nē" atvēršana
Izdevniecībā "Latvijas Mediji" nācis klajā Kristīnes Jučkovičas debijas romāns "Nesaki ne jā, ne nē", kuru var dēvēt arī par mūsdienu korporatīvo romānu.
Reklāma

Izdevniecības oriģinālliteratūras redaktore Linda Kusiņa-Šulce: "Kristīne Jučkoviča paceļ augstāk latiņu tam, ko gaidām no autora debijas literatūrā. Viņas pirmais romāns, "Nesaki ne jā, ne nē", ir pārliecinošs un noslīpēts darbs, piedzīvojums gan korporatīvās romantikas – Latvijā reti pārstāvēta žanra – cienītājiem, gan arī ikvienam aizrautīgam lasītājam."

Romāns "Nesaki ne jā, ne nē" attēlo vidi, kurā autore jūtas kā zivs ūdenī. Tomēr dramatiskie notikumi, kas risinās ap veiksmīgo farmācijas jaunuzņēmumu "Sitrum", nodrošinot intrigu spriedzes romānu cienītājiem, ir tikai fons. Svarīgāka par tiem ir Kaijas, "Sitrum" direktores, atklāsme, ka četrdesmit piecu gadu vecumā viņas dzīve no ierastām sliedēm pēkšņi iekļuvusi neparedzētā turbulencē – un viņai nav ne jausmas, kur nonāks, no tās izkļuvusi.

Kristīnes Jučkovičas romāna "Nesaki ne jā, ne nē" atvēršana.

Zanda Gūtmane, RTU Liepājas akadēmijas "Rakstniecības studiju" programmas direktore: 

"Darbs uzrakstīts raitā, labā valodā. Tajā veiksmīgi veidots divu paralēlu sižeta līniju savijums, īpaši izceļams ir attēlotās vides un sabiedrības sadzīves reāliju un detaļu precīzs atveidojums."

Par rakstnieci

Kristīne Jučkoviča ir dabas zinātņu bakalaure, sociālo zinātņu un humanitāro zinātņu maģistre ikdiena aizrit veselības aprūpes jomā, tomēr visos dzīves posmos līdzi nākusi arī rakstniecība. No 2021. gada vidus īpaši daudz rakstījusi dzeju un prozu, pievienojusies dažādām literārajām akadēmijām un pabeigusi Liepājas universitātes Rakstniecības studiju maģistrantūru.

Grāmata jau pieejama grāmatnīcās vai izdevniecības internetveikalā šeit

Kristīnes Jučkovičas romāna "Nesaki ne jā, ne nē" atvēršana.

Aptauja

Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?

 

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit