Jūnijā izdevniecība "Latvijas Mediji" svinēja dubultu jubileju – darbības 25 gadus un 300. sērijas "Vakara Romāns" grāmatas iznākšanu, bet jau 13. augustā uz tikšanos bija aicināti šī gada manuskriptu konkursa laureāti, liekot pamatu nākamajiem 300. Aplūko foto no pasākuma!

"Vakara Romāns" sper soli pretī nākamajiem 300.
"Vakara Romāns" sper soli pretī nākamajiem 300
Jūnijā izdevniecība "Latvijas Mediji" svinēja dubultu jubileju – darbības 25 gadus un 300. sērijas "Vakara Romāns" grāmatas iznākšanu, bet jau 13. augustā uz tikšanos bija aicināti šī gada manuskriptu konkursa laureāti, liekot pamatu nākamajiem 300.
Reklāma

Linda Kusiņa-Šulce, izdevniecības "Latvijas Mediji" oriģinālliteratūras redaktore: "Piekto gadu esot sērijas "Vakara Romāns" redaktorei un vēl ilgāk – konkursa žūrijas dalībniecei, tikšanās ar nākamā gada romānu "komplekta" autoriem joprojām ir visemocionālākais notikums visā konkursa norisē. Vienmēr ir aizraujoši apzināties autoru ģeogrāfiju. Piemēram, šogad varam novilkt līniju pāri visai Latvijai no Rēzeknei austrumos līdz Liepājai rietumos, pa vidu piestājot Rīgā. Stari atzarojas uz Tukuma un Jelgavas pusi. Vistālākais punkts bija Norvēģija, tādēļ šogad autoru tikšanās ar žūriju tika translēta arī internetā "Zoom" platformā."

"Veiksmīgai dalībai ikgadējā "Vakara Romāna" manuskriptu konkursā netraucē ne jaunība, ne cienījams vecums, ko apliecina fakts, ka vecākais laureāts dzimis vēl pirms Latvijas neatkarības zaudēšanas, bet jaunākā – jau pēc tās atjaunošanas," 

viņa piebilst.

Konkurss šogad bija ļoti saspringts, žūrijai bija jāizlasa kopumā 27 manuskripti. Tomēr par vienu vislabāko vienoties neizdevās, katram no žūrijas locekļiem bija savs favorīts, kas galu galā arī atspoguļojās rezultātos. Otro vietu dala Marikas Bērtules un Baibas Gercānes romāns "Noķert pūķi" un Lienes Milleres debijas romāns "Veļu laika mistērija", trešo vietu ieguva Jāņa Sviklāna romāns "Pasīvā pastāvēšana", debijas balvu žūrija piešķīra Maijas Priedītes romānam "Smags gadījums", bet grāmatnīcu tīkla "Globuss" speciālbalvu saņēma Lienes Kurkas romāns "Kļūdu klusēšana".

"Vakara Romāns" ir vienīgā abonējamā grāmatu sērija Latvijā, kas iznāk katru mēnesi. Sērijā tiek publicēti latviešu autoru oriģinālliteratūras darbi, pirmpublicējumi.

"Vakara Romānu" drukātā vai e-grāmatas formātā var abonēt šeit.

Linda Kusiņa-Šulce.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

 

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit