Cepumi ir iecienīts našķis, īpaši drēgnajā gada periodā. Iedvesmai - cepumiņi ar marmelādes viducīti.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 100 g pūdercukura
  • 100 g nesālīta sviesta
  • 1 ola

  • 100 ml skābā krējuma
  • 350 g miltu

  • 1 tējkarote cepamā pulvera

  • 90 ml aveņu vai dzērveņu marmelādes

Pagatavošana

1. Sviestu ar pūdercukuru liek bļodā un puto, līdz iegūst gaišu, gaisīgu masu. Pievieno un pieputo olu, iejauc skābo krējumu. Kopā sajauc miltus un cepamo pulveri, tad iesijā un iejauc saputotajā masā, kurai jābūt diezgan mitrai. 

2. Virsmu nokaisa ar miltiem un izveltnē mīklu 5 mm biezu, tad ņem apaļu metāla formu – 5 cm diametrā – un izspiež mīklas apļus. Mīklas apļus liek cepamajā plātī, kura ir izklāta ar cepamo papīru. Cepumus atstāj atpūsties uz 15 minūtēm. 

3. Katra mīklas apļa vidū ar īkšķi vai ar tējkarotes izliekumu iespiež bedrīti. Iespiestajā bedrītē liek nedaudz marmelādes. 

4. Cepamo plāti ar cepumiem liek līdz 180 grādu temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 12–15 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini. 
5

. Gatavos cepumus atdzesē. Pasniedz ar tēju, kafiju vai pienu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.