Sestdien, 3. augustā, Mazirbē norisinājās tradicionālie Lībiešu svētki, ko organizēja Līvu (lībiešu) savienība "Līvõd īt". Svētki sākās ar dievkalpojumu Mazirbes baznīcā, tad atklāšanas ceremonijai sekoja gājiens uz jūru.

Reklāma

Lībiešu tautas nama zālē publika varēja noklausīties lībiešu kolektīvu un igauņu viesu muzikālos priekšnesumus. Vakarā pie jūras notika svētku noslēguma pasākums "Līvu uguns rituāls".

Mazirbē svētkos notika gājiens uz jūru un līvu uguns rituāls.

Savukārt no 26. jūlija līdz 4. augustam Košragā norisinājās ceturtā Lībiešu vasaras universitāte. Vasaras universitāte ir tieši lībiešu valodas, kultūras un vēstures studijām paredzēta mācību programma, ko īsteno Latvijas Universitātes Lībiešu institūts un Tartu Universitātes Igauņu un vispārīgās valodniecības institūts. Vasaras universitāte notiek reizi vairākos gados, un tajā piedalās 35 doktorantūras un maģistrantūras studenti, lībiešu pētnieki un lībiešu valodas runātāji. Viņi vairāk nekā nedēļas garumā Lībiešu krastā iepazīst lībiešu valodu, kultūru un vēsturi, kā arī iepazīstina ar saviem pētījumiem. Lībiešu valodu un kultūru augstskolu līmenī šobrīd iespējams regulāri apgūt tikai Tartu Universitātē, kur šogad tam pievērsās 15 studējošie.

Mazirbē svētkos notika gājiens uz jūru un līvu uguns rituāls.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.