2. februārī Liepājas koncert­zālē "Lielais dzintars" un 3. februārī Lielajā ģildē Rīgā klausītājus gaida tikšanās ar Jērgu Vidmani, kurš tiek dēvēts par klasicisma ģēniju Mocartu vai romantisma liriķi Šūbertu.

Viens no Jērga Vidmaņa spožākajiem trumpjiem ir spēja pastāvēt daudzšķautņainībā. Viņš regulāri sabalsojas ar izcilākajiem orķestriem un kamermūziķiem, iedvesmojoši strādā ar studentiem un teicami iejūtas arīdzan diriģenta ampluā. Vidmaņa suģestējošā klarnetes spēle apbur ar aizrautīgu muzikalitāti un neparasti dabisku vieglumu un viņa daudzslāņainās kompozīcijas savās koncertpro­grammās iekļauj tādi grandi kā Andris Nelsons, Pāvo Jervi un Saimons Retls. Vidmaņa oriģinālā skaņumāksla klausītājos ievibrē kādu dziļu stīgu – līdzīgi kā viņa elpa ievibrē klarneti, kuras toņa valdzinājumam grūti pretoties. 

Pirmoreiz Vidmanis un "Sinfonietta Rīga" tikās 2014. gadā, kopš tā laika daudzpusīgais mākslinieks Latvijā viesojies vairākkārt. Savukārt šoreiz ar saviem domubiedriem harismātiskais bavārietis tiksies jau gluži citā statusā – kā orķestra mākslinieciskais partneris. Savu jauno statusu Vidmanis atzīmēs ar programmu, kurā skanēs paša "Mēģinājums uzrakstīt fūgu" (darbs pilns kontrastu, motīvu saspēļu, soprāna balss te lido mākoņos, te ierokas dziļi zemē) un Mendelszona majestātiskā un simbolu pilnā "Reformācijas simfonija". Pats maestro stāsies pie diriģenta pults, un viņa skaņdarbā dzirdēsim izcilā latviešu soprāna Ingas Kalnas skaisto balsi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.