Svinīgajā ceremonijā, kas sestdien notika Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, Kormūzikas balvu par mūža ieguldījumu saņēma Dziesmu un deju svētku virsdiriģents un goda virsdiriģents, ilggadējs Liepājas 1. vidusskolas jauktā kora, vīru kora "Nīca", jauktā kora "Līva" diriģents, Liepājas pilsētas un novada koru virsdiriģents, Kurzemes dziesmu svētku mākslinieciskais vadītājs, komponists Jēkabs Ozoliņš.

Kā Gada koris balvu saņēma Rīgas koncertorganizācijas "Ave Sol" jauniešu koris "Kamēr…", kura mākslinieciskais vadītājs ir Jurģis Cābulis, bet diriģents – Patriks Kārlis Stepe.

Kategorijā "Gada kora vadītājs" balva piešķirta Latvijas Nacionālās operas kora, Ventspils kamerorķestra un Jelgavas kamerorķestra vadītājam Aigaram Meri. Amatierkoru kustībā viņš ir iesaistīts kā SIA "Kurzemes filharmonija" jauktā kora vadītājs, Ventspils pilsētas un Ventspils novada virsdiriģents.

Nominācijā "Gada kormūzikas koncerts, uzvedums, notikums ārpus Rīgas" balvu saņēma muzikālā izrāde "Visi putni skaisti dzied", kura dramaturģe un režisore ir Krista Burāne, komponists – Jēkabs Nīmanis, horeogrāfe – Kristīne Brīniņa.

Nominācijā "Gada kormūzikas koncerts, uzvedums, notikums Rīgā" balva piešķirta koncertam "Citāds citāts. Balsis x Sigma" jauniešu kora "Balsis" dziedājumā.

Kategorijā "Gada jaunrade kormūzikā" balvu saņēma Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģēšanas 3. kursa students Jēkabs Bernāts, bet par "Pārsteigumu kormūzikā" tā tika pasniegta Limbažu novada Liepupes pagasta jauktajam korim "Pernigele", kura mākslinieciskā vadītāja ir Arta Zunde, diriģente – Katrīna Žibala, kormeistare – Samanta Bernāte-Dzene. Koris 2024. gadā svinēs 120 gadu jubileju un ir viens no vecākajiem koriem Latvijā.

Kā "Gada kultūras, izglītības iestāde, kultūrvieta Rīgā" balvu saņēma Rīgas Doma kora skola, kurā darbojas četri kori, ko regulāri var redzēt un dzirdēt koncertos, Dziesmu svētkos, valstiskas nozīmes pasākumos.

Kategorijā "Gada ieraksts" balva piešķirta Latvijas Radio kora ierakstam "Lūcija Garūta. Ābele". Katras nominācijas uzvarētājs saņēma tēlnieka Oskara Mikāna bronzā veidoto balvu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.