Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā vācu rakstnieces Romijas Felkas (Romy Fölck) detektīvromānu “Nolemtie”. No vācu valodas tulkojusi Ineta Balode. Vāka mākslinieciskais dizains Nataļja Kugajevska.

Reklāma

Kad klusajā Elbas salas pludmalē atpūtnieki uziet baisu atradumu – galvaskausu –, izmeklētājai Frīdai Paulsenai ar komandu jāķeras pie darba. Tiek atrakts viss skelets, un noskaidrojas, ka tā plaukstas sasietas ar virvi.

Drīz vien blakus salā tiek atrasts miris viens no bagātākajiem, taču nīstākajiem Hamburgas uzņēmējiem, kas arī ir ierakts smiltīs ar sasietām plaukstām. Rodas aizdomas, ka šīs abas slepkavības varētu būt saistītas, kaut gan saikni starp abiem upuriem nav vēl izdevies atrast. Negaidīti Frīda uztausta pavedienu, kurš izmeklētājus aizved pagātnē – uz laiku pirms Berlīnes mūra krišanas, kad nežēlīgā zēnu pāraudzināšanas iestādē par izdzīvošanu cīnījās četri kameras biedri...

“Fascinējoši! Kārtējais Romijas Felkas šedevrs,” 

Vera Litera.

Romijas Felkas detektīvromāns "Nolemtie".

Spiegel bestselleru autore Romija Felka ir dzimusi 1974. gadā Meisenē. Savulaik studējusi jurisprudenci un nodarbojusies ar uzņēmējdarbību, līdz pametusi darbu, lai nodotos rakstīšanai. Šobrīd ar ģimeni dzīvo vietā, kur arī norisinās viņas romānu darbība – Elbmāršā pie Hamburgas. “Nolemtie” ir autores ceturtais romāns sērijā par izmeklētāju Frīdu Paulsenu. Iepriekš Izdevniecībā “Latvijas Mediji” ir iznākuši romāni “Nāves jūdze” (2020), “Rēgu nams” (2021) un “Sprostā” (2023).

Aptauja

Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit