Izdevniecība "Latvijas Mediji" pārizdevusi pilnā versijā latviešu rakstnieces Monikas Zīles romānu "Svešu tēvu grēki". Romāns pirmo reiz iznāca 2019. gadā sērijā "Vakara romāns". Vāka māksliniece - Nataļja Kugajevska.

Reklāma

Ekonomiste Veneranda Laizāne ir tipiska mūsdienu sieviete – gluži labi situēta un tik pašpietiekama, lai, strauji izirstot laulībai, notikušajā saskatītu vien mudinājumu izkāpt no ikdienas vienmuļības pēļa. Tiesa, viņai nav pat nācis prātā ziedoties audžumātes misijai līdz mirklim, kad notikumu vērpe piedāvā divas izejas – ļaut deviņgadīgajam Justam nokļūt bērnu namā vai ņemt zēnu savā aizgādnībā. Šis puisēns patiesībā nav bārenis, un kuru katru brīdi var uzrasties mīklaini pazudušais tēvs.

Tikmēr viņas dzīvoklī kāds ienesis marihuānas stādus, un Justa aukle ievērojusi aizdomīgu padzīvojušu vīrieti, kas uzrodas pie skolas, kad zēnam tur beidzas stundas…

Lasītāju iemīļotās rakstnieces Monikas Zīles romāns "Svešu tēvu grēki" pirmo reizi iznāk pilnā versijā – vēl dziļākas kaislības un niansētākas attiecību šķautnes.

Monikas Zīles romāns “Svešu tēvu grēki”.

"Kad pa dienu esi noskrējies kārtējā vāveres ritenī bez cerībām no tā tikt laukā, tad ir tik jauki palasīt par līdzīgu riteni, bet ar cerību izkļūšanai. Pasaka pieaugušajiem. Tās sniegtais mierinājums brīžiem ir tik svarīgs –  būs labi, pie katras pelnrušķītes agri vai vēlu ierodas viņas princis, ja vien viņa pati ir laipna, atsaucība, izpalīdzīga un… Reizēm tieši šādas pasakas ir nepieciešamas, lai mazliet pazūd ikdienas rutīna, lai sapņi spēj atvērt spārnus un… ja ne vēl lidot, tad vismaz savēcināt tos, lai pagultēs guļošie putekļi neiesūbē…" tā Meldra Gailāne, grāmatu blogere.

Žurnāliste, publiciste, rakstniece Monika Zīle (20.07.1941.–14.09.2023.) dzimusi Latgalē Rēzeknes novada Petuškos. Bija laikraksta "Padomju Jaunatne" un žurnāla "Sieviete" galvenā redaktore, laikraksta "Latvijas Avīze" galvenās redaktores vietniece, līdz mūža beigām rakstījusi komentārus. Ievēlēta 7. Saeimā, pārstāvot partiju "Latvijas ceļš". Presē publicēti stāsti kopš 1968. gada, pirmā grāmata – 1985. gadā iznākušais stāstu krājums "Skābēšana ar dzērvenēm". Kopā sarakstīti 24 romāni (vairāki izdoti atkārtoti), seši stāstu krājumi, piecas grāmatas, ko varētu pieskaitīt recepšu krājumiem, bet ar stāstu elementiem, bijusi scenārija un dialogu līdzautore seriāliem "Tumsas puķe" un "Eņģeļu iela 9. Pelnrušķītes mantojums", rakstījusi un adaptējusi lugas, ko iestudējuši profesionālie un amatierteātri. Par iestudējumiem atkārtoti saņēmusi Autortiesību Bezgalības balvu.

Monika Zīle.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit