Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā latviešu rakstnieces, publicistes un žurnālistes Monikas Zīles stāstu krājumu “Mētelis ar sudrablapsu”. Stāstu krājums savu pirmizdevumu piedzīvoja 2018. gadā.

Monikas Zīles stāsti ir kā spogulis, kurā raibu personāžu plejādē varam nevilšus pamanīt arī paši sevi. Stāstu kopsaucējs un atslēga ir mīlestība – gan romantiska un koķeta, gan pastāvīga un lēnprātīga, gan dzirkstoša kā kāzu šampanietis, gan skumji neatbildēta vai pat tikai iztēlota. Un kur tad vēl dīvainie notikumi, kuros stāstu varoņi pamanās iekulties! Cik gan daudziem puišiem draudzeņu raksturu pārbauda nevis paša mamma, bet gan... mājas poltergeists? Vai bieži gadās tikt turētam aizdomās par dārza rūķu masveida zādzību? Un pat ar labākajām draudzenēm nemaz tik bieži neapspriežam ārpuslaulības sakaru pieredzi...

"Viņu trijotnē Gaismai bija spilgtākais stāstnieces talants. Tikpat krāšņi kā savulaik studiju gados klāstījusi caurkrišanu eksāmenā, vēlāk viņa burtiski izspēlēja ģimenes domstarpību ainas, kaulēšanos ar skābu kāpostu pārdevēju piemājas tirdziņā un debates jaunākā dēla klases vecāku čatā," "Laulības pārkāpēju vakariņas".

Monikas Zīles stāstu krājums "Mētelis ar sudrablapsu".

"Bet māja tiešām uzvedās neaprēķināmi. Bija rātna un klusa, kad šeit nakšņoja Anša vecāki un viņš pats vienatnē. Pietika atvest dāmu, lai sāktos klaudzināšana un citas izdarības. Viena meiča pat jutusi aukstus pirkstus grābstāmies gar potītēm. Traks var palikt!..." "Poltergeists".

Par rakstnieci

Monika Zīle (1941) – rakstniece, publiciste, žurnāliste, redaktore, dramaturģe un scenāriste. Vairāk nekā 20 romānu, sešu stāstu krājumu, divu TV seriālu scenāriju autore. Raksta lugas, kuras plaši iestudē gan amatierteātri, gan arī profesionālās skatuves. Autortiesību bezgalības balvas laureāte, viņas grāmatas atkārtoti saņēmušas Lielo lasītāju balvu kā visvairāk pieprasītie darbi publiskajās bibliotēkās. 

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit