Dailes teātris vakar preses konferencē informēja par 105. sezonas jauniestudējumiem un radošajām iecerēm. "Tā Dailes teātrī būs drosmīga – ar klasisku mūziklu pilnīgi jaunā interpretācijā, ar humora un nopietnības pilnu "veģetāru" trilleri, ko veidos lieliska starptautiska radoša komanda, ar modernu izrādi skolas vecuma bērniem, kurā vizuālais kods būs tik aktuālais anime un, protams, ar vērienu, kas tipisks Dailes teātrim," tā gaidāmo sezonu raksturo teātra komunikācijas vadītāja Agnese Vārpiņa.

Reklāma

Teātris arī atgādina – kamēr notiek Mazās zāles pārbūve, tās izrādes tiek spēlētas Tabakas fabrikā. 

Jauniestudējumi būs vairāki, bet jāpiebilst, ka uz Dailes teātra skatuves būs skatāma arī izrāde "Dzen savu arklu pār mirušo kauliem", kura pamatā ir Nobela prēmijas laureātes, poļu rakstnieces Olgas Tokarčukas romāns.

Uz Lielās zāles skatuves iestudējums pirmizrādi piedzīvos 4. aprīlī. Izrādi, kuras žanru varot ironiski nodēvēt par "veģetāru" trilleri, režisē ļoti spilgta un Eiropā pazīstama holandiešu režisore Ola Mafalani, informē Dailes teātris. Galvenās lomas atveidos Čulpana Hamatova un Artūrs Skrastiņš. Minēto Olgas Tokarčukas romānu ar nosaukumu "Stum savu arklu pār mirušo kauliem" latviešu valodā šovasar izdevusi izdevniecība "Latvijas Mediji". 

Olgas Tokarčukas ekotrilleris "Stum savu arklu pār mirušo kauliem"

Plašāk par Dailes teātra un citu teātru piedāvājumu jaunajā sezonā lasiet nākamnedēļ "Latvijas Avīzes" pielikumā "Kultūrzīmes".

Dailes teātra jaunās sezonas preses konference.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.