Izdevniecība "Latvijas Mediji" sērijā "Vakara Romāns" laidusi klajā Dainas Šadres romānu "Solis aiz mīlestības". Vāka māksliniece Nataļja Kugajevska.

Vai dzīves mērķis var būt atriebība? Ja esi kādu mīlējusi un viņam bezgalīgi ticējusi, bet tiec izmantota, nodota un pamesta, – vai var veltīt visu savu enerģiju tam, lai sagrautu pāridarītājam dzīvi? Un vai šāda mērķtiecība nesagrauj arī pašu atriebības īstenotāju – un visus, kas viņu mīl? Par to nāksies pārliecināties Ievai, kura bērnības drauga dēļ nonākusi cietumā...

"Raits detektīvromāns par pāridarījumu atmaksu un cilvēcīgu attiecību nozīmi. 

Jaunībā Ieva ir rūgti vīlusies mīļotajā cilvēkā Ivo, viņas atriebības plāni ir mērķtiecīgi, Ievai būs arī pašas audzināti sabiedrotie. Romānu caurvij pat vairākas romantiskas mīlas stīgas, noziegumu epizodes nav pārsātinātas ar briesmīgām detaļām, savukārt romāna kulminācija ar labā uzvaru pār ļauno ir rūpīgi izstāstīta, raisot lasītājā iejušanos spraigajos notikumos," ta par romānu raksta Rolanda Bula, rakstniece.

"Šo stāstu noskatījos kā samērā interesantu melodrāmu. Tieši noskatījos, jo tēli atdzīvojās jau pirmajās lappusēs, valoda ievelk savā plūdumā un ļauj notikumus ieraudzīt, ne tikai izlasīt. Stāsts sākas ar atskatu pagātnē, ved cauri visu varoņu dzīvēm, mēģinot saprast, kādēļ varoņu izvēles ir tieši tādas. Lai arī atriebība sagādā gandarījumu, tomēr cilvēkiem nepieciešams ticēt, ka labais uzvarēs, ka mīlestības spēks būs stiprāks par naidu, un visas kaislības, kas mudina atriebties pāridarītājiem, reiz pierims, lai tā ķēdīte, kas rada negatīvās emocijas, neturpinātos," Meldra Gailāne, grāmatu blogere.

Dainas Šadres romāns “Solis aiz mīlestības”.

Daina Šadre (1958) pēc matemātikas un ekonomikas studijām ieguvusi svētku organizatora diplomu, ilgus gadus nodarbojusies ar svētku režiju un organizēšanu. Strādājusi arī Latvijas Nacionālā teātra un Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatorijas" administrācijā. Teātri mīl joprojām,, taču radošo būtību turpina īstenot rakstniecībā. "Solis aiz mīlestības" autorei ir jau septītais romāns.

"Vakara Romānu" sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, "Vakara Romāna" konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit