Lai gan Ministru kabinetā augustā apstiprinātie grozījumi Azartspēļu un izložu likumā nenosaka, kur būtu aizliegts un atļauts atrasties spēļu zālēm, bet šādu regulējumu vajadzētu izstrādāt, tādēļ Finanšu ministrija (FM) ir lūgusi valdību dot uzdevumu deviņu mēnešu laikā atrast veidu, kā risināt pieejamības jautājumu.

Reklāma

FM uzskata, ka, Azartspēļu un izložu likuma grozījumus tālāk skatot Saeimā, jautājums par regulējumu spēļu zāļu atrašanās vietām visdrīzāk radīsies. Arī azartspēļu rīkotāji ir pauduši, ka vēlas skaidri definētus nosacījumus valsts līmenī, jo pašlaik pašvaldības pieņem lēmumus par spēļu zāļu slēgšanu katra pēc saviem ieskatiem, šie lēmumi visbiežāk tiek apstrīdēti un galu galā jautājumus, kur drīkst vai nedrīkst atrasties spēļu zāles, risina tiesas. 

FM esot analizējusi daudzas tiesvedības, mēģinot saprast, kādēļ pašvaldības ir gribējušas slēgt katru konkrēto spēļu zāli. 

Pārsvarā ticis minēts, ka spēļu zālēm ir ļoti spilgts un piesaistošs izskats un tajās tiek iekšā jaunieši. Jaunie grozījumi likumā šīs problēmas risina, un tas nozīmē, ka lēmumu par spēļu zāļu atrašanās vietu varētu pieņemt viena kompetenta iestāde – Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.