Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" apsver iespēju iegādāties Latvijas nacionālās aviokompānijas "Air Baltic" akcijas pirms lidsabiedrības plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), otrdien vēsta biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Reklāma

Sarunas ir agrīnā stadijā, un lēmums par investīcijām vēl nav pieņemts, norādījuši avoti, kas vēlējušies palikt anonīmi. "Lufthansa", "Air Baltic" un Latvijas Satiksmes ministrija atteikušās sniegt komentārus, ziņo "Bloomberg". "Lufthansas" grupā jau ir vairākas nacionālās lidsabiedrības – Austrijas "Austrian Airlines", Šveices "Swiss" un Beļģijas "Brussels Airlines".

Jūlijā Eiropas Komisija atļāva "Lufthansai" iegādāties 41% Itālijas nacionālās aviokompānijas "ITA Airways" akciju. Līgums paredz, ka vēlāk "Lufthansa" varētu palielināt sev piederošo akciju daļu vai pat iegādāties visas "ITA Airways" akcijas.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība 30. augustā sēdes slēgtajā daļā vienojās, ka valstij pēc "Air Baltic" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) kompānijas kapitālā jāsaglabā vismaz 25% plus viena akcija. Satiksmes ministrs 

Kaspars Briškens skaidroja, ka patlaban ar "Air Baltic" stratēģisko investoru nenotiek sarunas par kontrolpaketes pārdošanu, bet par mazākuma paketes iegūšanu pirms akciju piedāvājuma biržā.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" svētdien, 8. septembrī, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, ziņoja, ka tiek apsvērts "Air Baltic" stratēģiskajam investoram pārdot 10% akciju.

Gatavojoties IPO, "Air Baltic" pamatkapitālu samazinās par 571,293 miljoniem eiro, kā arī vienkāršos esošo uzņēmuma akciju struktūru. Pamatkapitāla samazināšanas noteikumos teikts, ka līdzšinējais "Air Baltic" pamatkapitāls ir 596,473 miljoni eiro, tādējādi "Air Baltic" pamatkapitāls pēc samazināšanas būs 25,179 miljoni eiro. Latvijas valstij pieder 97,97% "Air Baltic" akciju.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.