Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā rakstnieces Ilgas Liepiņas romānu "Kapteiņa Zdravko otrā elpa".

Reklāma

Ir 2050. gads, un Latvijā no mākslīgās komas tiek atmodināts horvāts Zdravko Voicišs. Pasaule kopš kovida pandēmijas, kas siržulauzēju kapteini gandrīz aiznesa kapā, ir būtiski mainījusies – pazudušas valstu robežas, vētraini attīstījušās tehnoloģijas, savukārt daži mūsu ikdienā ierasti priekšmeti, piemēram, spoguļi, pazuduši bez pēdām. Bet, kā šķiet Zdravko, pats trakākais noticis ar ēdienu un cilvēku attiecībām – kā pirmais, tā otrās kļuvušas gauži mākslīgas...

Ilgas Liepiņas romāns "Kapteiņa Zdravko otrā elpa". Māksliniece Nataļja Kugajevska.

"Ilgas Liepiņas "Kapteiņa Zdravko otrā elpa" pilnībā atbilst autores solītajam: ironisks fantastikas piedzīvojumu romāns. Autores uzburtā pasaule 2050. gadā ir ļoti iespējama, piedāvātais variants nav antiutopisks, apokaliptisks vai didaktisks. Taču arī naivumu vai pārlieku optimismu negaidiet, problēmu pietiek, jo tajā nākotnē Eiropas drošību sargā sensoru žogs un uzceltais mūris pie Krīnas robežas. Oriģinālās ironijas, pārdomāto fantastikas detaļu un rosīgā sižeta dēļ "Kapteinis Zdravko" patiks visu vecumu lasītājiem, vidusskolniekus un vecākās paaudzes cilvēkus ieskaitot", rakstniece Rolanda Bula.

Ilga Liepiņa (pseidonīms Nella no Krotes) ir saimniece simtgadīgā lauku viensētā Tukuma pusē. Rakstniecībai pievērsās, kad visi trīs dēli bija pametuši dzimtas ligzdu. Šobrīd Ilgai Liepiņai iznākušas jau piecas grāmatas – četri romāni un stāstu krājums “Ūdensvīrs ar resno bizi”. Ilga beigusi Latvijas Rakstnieku savienības Literārās akadēmijas prozas un dramaturģijas kursus, ir Latvijas Rakstnieku savienības biedre, piedalījusies Tukuma, Kurzemes un Rīgas prozas lasījumos.

Par Vakara Romānu

Vakara Romānu sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, Vakara Romāna konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit