Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā somu rakstnieka, producenta un scenārista Maksa Sēka grāmatu sērijas par izmeklētāju Džesiku Niemi turpinājumu "Nomale". No somu valodas tulkojusi Gunta Pāvola.

Vientuļa sala. 
Tumša nakts. 
Meitenīte zilā mētelī. 
Ikviens, kas viņai tuvojas, mirst.

Kad pārkāpuma dēļ izmeklētāju Džesiku Niemi uz laiku atstādina no darba policijā, viņa, cerot tikt prom no problēmām, dodas uz vientuļu Ālandu salu izvēdināt galvu. Atpūsties tā arī nesanāk, jo piestātnē tiek atrasts līķis un Džesika nespēj stāvēt malā, neiesaistoties izmeklēšanā. Vietējie ir pārliecināti, ka slepkavībā vainojama pirms daudziem gadiem pazudusī meitenīte, kas spokojas salā un ir atgriezusies, lai viņus pa vienam nogalinātu. Džesikai nākas pārliecināties, ka ne vienmēr var ticēt visam, ko redz.

"Labākais somu detektīvs, kas lasīts," 

Helsingin Sanomat.

Makss Sēks (Max Seeck) savulaik mācījies Helsinku Vācu skolā, studējis ekonomiku Tallinā un ieguvis maģistra grādu Cīrihē. Šobrīd savu ikdienu velta rakstīšanai. Sēks ir kaislīgs Nordic Noir lasītājs, bet rakstot klausās iemīļoto filmu mūziku. Pirmā Maksa Sēka grāmata iznāca 2016. gadā.

Maksa Sēka romāns “Nomale”.

"Nomale" ir jau ceturtais romāns par izcilo izmeklētāju Džesiku Niemi, kuru iemīlējuši Latvijas lasītāji. Romāns 2022. gadā iegūta nominācija Finnish Crime Writers’ Society’s Clue of the Year Award.

Sērijas pirmā grāmata "Vajātājs" ieguvusi starptautisku atzinību ne vien Eiropā, bet arī Amerikā un Āzijā. 2019. gada nogalē Holivudas kinostudija Stampede Ventures ieguva tā ekranizācijas tiesības.

Makss Sēks (Max Seeck).

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit