Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā latviešu tulkotājas Ilonas Ozoliņas-Čiu debijas psiholoģisko romānu "Pietura pēc pieprasījuma". Mākslinieks Indulis Martinsons.

Reklāma

Nomaļā Latvijas pagastā pie kādas nenozīmīgas pieturas pēc pieprasījuma autobusa šoferiem mēdz uznāk savādas sajūtas – tāds kā apjukums, neizskaidrojams nogurums, viens no viņiem šad un tad uz pieturas soliņa mana mazu, sarāvušos puišeli. To pašu zēnu arvien biežāk redz arī tuvīno māju saimniece Zinta.

Pamazām romāns aizved lasītāju pagātnē – uz laiku pirms piecdesmit gadiem, kad no mājām aizklīda Zintas mazais brālis. Atklājas sarežģītās attiecības nelaimes piemeklētajā ģimenē – mātes, visu cienītas vietējās ārstes Margaritas, ambīcijas un dziļā mīlestība pret dēliņu, kā arī pieaugošā vienaldzība pret meitu.

"Romāna tapšana bija iespējama dažādu faktoru sakritības dēļ - bija izsludināts literārs konkurss, bija vasara ar agriem rītiem, un galvā bija sakrājušies domu vāli, kurus varēja izklāt uz papīra. Un visa pamatā ir kaķi un autobusi. Bez tiem nu nekādi. Tur jau romāns pats no sevis rakstās," tā romāna autore, Ilona Ozoliņa Čiu.

Ilonas Ozoliņas-Čiu romāns "Pietura pēc pieprasījuma".

Par autori

Ilona Ozoliņa-Čiu ir pieredzējusi daiļliteratūras tulkotāja ("Puisis no blakus kapa", "Krustojums" "Čeringemas mistērijas", "Agatas Kristi mistērija" u.c.), Ņujorkas latviešu ev. luteriskās draudzes Ņūdžersijas latviešu pamatskolas skolotāja, iesaistījusies Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas organizēšanā savā apkaimē. Piedalījusies projekta "Bibliotēka" oriģinālliteratūras konkursā.

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit