Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā britu vēsturnieces Lūsijas Vērslijas dokumentālo stāstu "Karaliene Viktorija: meita, sieva, māte, atraitne". No angļu valodas tulkojusi Līva Kukle. Nataļjas Kugajevskas vāka mākslinieciskais noformējums.

Kas bija slavenā karaliene Viktorija, kuras vārdā nosaukts vesels laikmets? Veca, drūma sieviņa, kura vienmēr ģērbās melnā? Vai arī kaislīga jauna sieviete ar romantizētu pasaules uztveri, kurai tik ļoti patika dejot? Vai tomēr neapšaubāmi veiksmīga karaliene, kura radīja pilnīgi jaunu monarhijas veidolu?

Viktorija bija ne tikai karaliene, bet arī meita, sieva, māte un atraitne, un katrā dzīves posmā viņai nācās pielāgoties tam, ko sabiedrība no viņas gaidīja. Karalienes Viktorijas sešdesmit četru valdīšanas gadu laikā Lielbritānija izvirzījās pasaules priekšplānā, paplašinot impēriju līdz nebijušiem apmēriem. Neviens cits monarhs nav tā izmainījis pasauli, kurā joprojām dzīvojam.

Ielūkojoties karalienes Viktorijas dzīvē ar dienasgrāmatu, vēstuļu un laikabiedru komentāru palīdzību, mēs autores Lūsijas Vērslijas prasmīgajā vadībā Viktoriju varam iepazīt pavisam tuvu.

Lūsija Vērslija, "Karaliene Viktorija: meita, sieva, māte, atraitne".

"Balstoties Viktorijas dienasgrāmatās, Vērslija mums pasniedz Viktoriju visā viņas bezgalīgajā daudzveidībā – karalieni un māti, ģimenes galvu un koķetu draiskuli… Brīnišķīgi! " tā Deizija Gudvina, ITV seriāla "Viktorija" idejas autore.

Lūsija Vērslija (Lucy Worsley) (1973) ir viena no populārākajām mūsdienu britu vēsturniecēm, muzeju kuratore, rakstniece un izglītojošu televīzijas raidījumu vadītāja. Viņa pasniegusi vēsturi Oksfordas Universitātē un strādājusi dažādos muzejos, bet viņas kaislība ir vēstures noslēpumu risināšana un ievērojamu personību šarms, neaizmirstot arī par parasto cilvēku ikdienas dzīvi.

Aptauja

Par kuru tēmu LASI.LV vēlētos uzzināt un lasīt vēl vairāk?

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit