Svētku pasākumos piedalījās vairāk nekā 1800 dalībnieku, tajā skaitā īpašie svētku viesi no Latvijas – grupa "Raxtu raxti", Latvijas Universitātes koris "Aura", tautas deju ansamblis "Teiksma", operdziedātāja Maija Kovaļevska, komponists Raimonds Tiguls, Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte, džeza dziedātāja Arta Jēkabsone un dalībnieki no Kanādas, ASV, Eiropas un Latvijas.

Reklāma

Toronto bija ieradušās arī Latvijas amatpersonas – Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un kultūras ministre Agnese Lāce ("Progresīvie"). "Man ir tiešām prieks būt šeit, Kanādā, jo Kanāda savulaik ir devusi patvērumu daudziem tūkstošiem latviešu, kuri devās trimdas gaitās. Kanāda ir mūsu ciešākais un labākais sabiedrotais – tās karavīri šobrīd Latvijā palīdz sargāt gan mūsu valsts, gan Baltijas valstu, gan visas Eiropas drošību un neatkarību. Par to mēs sakām paldies mūsu Kanādas draugiem un sabiedrotajiem," svinīgajā uzrunā svētku dalībniekiem sacīja E. Rinkēvičs.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.