2023. gada Lielās mūzikas balvas nominanti, modernā džeza grupa "LUPA", publisko videoklipu skaņdarbam "Kastanis" no mūzikas apskatnieku un klausītāju atzinīgi novērtētās plates "Koki // Sketches Of Trees", kas saņēma Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons 2023" kā labākais džeza mūzikas albums, kā arī izziņo šīs vasaras koncertus.

Reklāma

"Šajā videoklipā attēloju divu pasauļu sadursmi. Nolemtas, distopiskas un futūristiskas pasaules, kurai liegta dabas klātbūtne sadursmi ar organisku un dabas pārņemtu vidi. Kā teicis Boldērs - cilvēks staigā pa simbolu mežiem - un šajā pasaulē zīmes ir visuresošas. Džezs ir māksla, ko es uzskatu par mūžīgu, tāpat kā gadsimtu vecie koki, kas mūs ieskauj. Pat ja albums izdots pirms kāda laika, es joprojām uzskatu, ka tas ir aktuāls - kā koks, kas katru gadu uzzied no jauna," par savu videoklipu stāsta Latvijā dzīvojošais franču režisors Teo Poncets (Theo Poncet).

Dāvis Jurka, grupas "LUPA" saksofonists: "Režisors Teo, kurš ir arī grupas "LUPA" fans, ir radījis video versiju skaņdarbam "Kastanis". Tas ir pilnīgi svaigs skatījums, neietekmējoties no mūsu versijas par to, kā tas varētu izskatīties, bet vizualizējot savas sajūtas un asociācijas, kas radušās klausoties mūsu mūziku. Esam pagodināti un domājam, ka tas arī ir viens no instrumentālās mūzikas pamatmērķiem - tā ļauj katram fantazēt un iztēloties, kāds tad ir konkrētā skaņdarba vēstījums."

Grupa "LUPA" šovasar uzstāsies:

04.07. "M/Darbnīca" Rīgā, Terases skatuvē festivāla "JAZZ after JAZZ" ietvaros;

25.07. Kalnciema kvartāls Rīgā; grupas "LUPA" koncerts;

01.08. Madona, grupas "LUPA" koncerts;

14.08. K.K. fon Stricka villa Rīgā, grupas "LUPA" koncerts;

31.08. "Šķūņa skaņas" Alūksnē, grupas "LUPA" koncerts.

Instrumentālajā, elektroniskajā un analogajā modern fusion grupā "LUPA", dibināta 2016. gadā, apvienojušies četri no labākajiem Latvijas džeza un laikmetīgās mūzikas māksliniekiem: Dāvis Jurka - alta saksofons, "Erica Synths" efekti; Ritvars Garoza - sintezatori un "Fender Rhodes", Valters Sprūdžs - basģitāra; Andris Buiķis - bungas, "Tempest" analogā bungmašīna.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.