Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā žurnālistes, rakstnieces, publicistes, redaktores, teātra un pasākumu režisores Daces Judinas "Vakara romāna" sērijas grāmatu "Mantojums". Šī ir autores triloģijas "Inde vīna kausā" trešā grāmata.

Reklāma

Vakara romānu sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, "Vakara romāna" konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros, reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

Romāns "Mantojums" turpina triloģijas pirmajā romānā "Vēstule" un otrajā romānā "Medaljons" aizsākto vēstījumu par četriem galvenajiem varoņiem – režisori, reklāmas un dizaina aģentūras RiKa īpašnieci Ritu Kadiķi, skarbo advokātu Marku Boldinu alias Buldogu, dzīvē daudz rūgtuma piedzīvojušo vientuļo divu bērnu māmiņu Ditu Stropu un lādzīgo bārdaini Mārču Ziediņu, Latgales kokamatnieku un svētbilžu gleznotāju. 

Kamēr Rita Kadiķe attopas no pārsteiguma par pēkšņi atrastajiem Vācijas radiem un necerēto mantojumu, kā arī šķetina savas dzimtas sarežģītās saknes, viņas agrākā asistente Dita Stropa ir pārcēlusies uz senču mājām cerībā sākt īstu ģimeni ar Mārču Ziediņu. Tomēr realitāte izrādās daudz skarbāka, un par vienīgo Ditas balstu laukos kļūst tēvocis Andrejs. Pat jaunais darbs vietējā kultūras centrā Ditai sagādā asus un bīstamus pavērsienus, taču vienlaikus - arī cerīgu iepazīšanos.

Daces Judinas "Vakara romāna" sērijas grāmatu "Mantojums".

"Dzīve ne vienmēr sniedz atbildes uz visiem jautājumiem. Kāds būšu pēc gadiem desmit, rīt, parīt vai aizparīt? Kura tikšanās būs liktenīga? Taču dzīve cilvēku veido, liek daudz kam iziet cauri – gan priecīgiem, gan skumjiem brīžiem. Dzīve sit. Daži sitienus iztur un kļūst vēl stiprāki, citi – salūst. Lasīju un domāju par Ditu. Kā viņa no tās trauslās meitenītes, kas atainota romāna pirmajās daļās, tagad kļuvusi, kā autore raksta, par "sakaitinātu vilceni","tā Ruta Skrebele, literāte, pedagoģe. 

Dace Judina (1970) – žurnāliste, rakstniece, publiciste, redaktore, teātra un pasākumu režisore, vieslektore, dziesminiece. Interese par literatūru, mūziku, teātri, autobraukšanu, datoriem, bet it īpaši kriminālistiku, dzimtas vēsturi un radu raktu pētījumiem atainojas viņas rakstītajos romānos.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit