Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā rakstnieces, žurnālistes, publicistes, redaktores un režisores Daces Judinas mūsdienu ironisko detektīvu sērijas “Izmeklē Anna Elizabete” deviņpadsmito romānu “Bez nožēlas”. Romāna atklāšana notika 26. jūlijā grāmatnīcā "Globuss". Aplūko foto!

Reklāma

Jāpiezīmē, vēl pirms oficiālās atvēršanas jaunais romāns jau bija pamanīts un nokļuvis pircēju pieprasītākā grāmatu desmitnieka pašā pirmajā vietā, un ļoti atzinīgi par tajā skartajām tēmām un precīzo realitātes vērojumu izteicās arī viesi, kuri bija sabraukuši uz tikšanos no visām Latvijas pusēm.

Foto: Daces Judinas grāmatas atvēršana grāmatnīcā "Globuss":

Mežāju pagastā cits pēc cita notiek trīs asinis stindzinoši noziegumi. Pieci upuri – četri jaunieši un skolas direktore. Globālajā tīmeklī, mākslai veltītās vietnēs tiek nopludinātas gleznaini uzņemtas upuru fotogrāfijas, kas atgādina kadrus no filmām. Aizdomas krīt uz Mika Kaķīša audžudēlu Uģi, talantīgu fotogrāfu, kurš kopš pirmā nozieguma pazudis bez vēsts.

Lielajā Mājā nomainās vadība. Atklājas, ka jaunais šefs ir Kārļa Basa jaunības drauga, ģenerāļa Podziņa dēls, pulkvedis Edgars Poga, kuru ietekmīgais tēvs klusiņām vadījis augšup pa karjeras kāpnēm. Nelāgu pārsteigumu sagādā arī profesors Mihailovs – viņš mēģina pūčmājniekus nohipnotizēt, lai iedvestu savu patiesību. Satriekti par agrāko draugu dubultspēli, Miks Kaķītis ar komandu atstāj dienestu.

Tikmēr baroneses iedrošināta, Anna Elizabete piekrīt kā konsultante pievienoties filmas Gadsimta ķēriens uzņemšanas grupai un kopā ar Ģirtu Melderi dodas uz Luāras ieleju...

"Aizraujoša lasāmviela ar padziļinātu varoņu rīcības psiholoģisko analīzi. Visos laikos lasītājus interesējusi psiholoģija – iespēja izzināt psihes noslēpumus un darbības mehānismus. Šīs zināšanas paver iespēju izprast sevi, savu rīcību cēloņus un sekas. Taču tās dod iespēju arī izmantot citu cilvēku vājības, manipulējot ar tām, vadīt viņus sev vēlamā virzienā, - viss atkarīgs no motivācijas, cilvēka ētiskā kodola, ego spēka un orientācijas. Kā rokās nonāk šīs zināšanas? Mūsdienu izmežģīto vērtību sistēma, arī jauno tehnoloģiju piedāvātās iespējas palikt anonīmam, iznīcinot otru cilvēku, atver Pandoras lādi: atbrīvo viszemiskākās tieksmes, provocē vēlmi iegūt slavu, izņirgājot citus, atdarinot filmu varoņus, ignorējot cilvēka emocionālos pārdzīvojumus. Viss atkarīgs no mērķa un motivācijas. Pat vissmagākos brīžos cilvēkam paliek iespēja – saglabāt cilvēcību vai degradēt, barojot savu ego, ambīcijas, naidu, atriebību. Šī tēma ir ļoti aktuāla šodien, runājot par vardarbību ģimenēs un pret dzīvniekiem," Ilze Veitnere, pensionēta klīniskā psiholoģe.

Dace Judina "Bez nožēlas".

Vāka mākslinieciskais noformējums Arturs Nīmanis.  

Par rakstnieci

Dace Judina (1970) – žurnāliste, rakstniece, publiciste, redaktore, teātra un pasākumu režisore, dziesminiece. Kopš 90. gadiem darbojas presē, sabiedrisko attiecību un pasākumu jomā, kopā ar dzīvesbiedru Arturu Nīmani sagatavojusi vairākas literāri muzikālās programmas. Daces Judinas romāni vairākkārt iekļuvuši lasītāko latviešu autoru darbu sarakstos. 2013. gadā rakstniece saņēmusi Lielo lasītāju balvu par detektīvromānu "Dīvainais Līgovakars".

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit