Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) jaunais vadītājs būs līdzšinējais valdes loceklis Sandis Voldiņš, informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule. S. Voldiņš LNOB valdes priekšsēdētāja amatu sāks pildīt 4. novembrī, kad beigsies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Egila Siliņa pilnvaru laiks amatā.

Reklāma

Uz pārējo divu LNOB valdes locekļu amatiem KM sludinās atkārtotu konkursu. Kultūras ministre Agnese Lāce secinājusi, ka konkursa prasības un pretendentiem noteiktās kompetences valdes locekļu amatiem finanšu un administratīvajā jomā daļēji pārklājas. "Ņemot vērā Valsts kontroles revīzijas par KM kapitālsabiedrību pārraudzību ieteikumus, kā arī to, ka mans kā ministres uzdevums ir rūpēties par atbildīgu valsts līdzekļu izlietojumu, 

nevaru apstiprināt konkursa rezultātus uz abiem pārējiem valdes locekļu amatiem," teic Lāce. 

Viņa arī uzdevusi KM valsts sekretārei Dacei Vilsonei precizēt divu valdes locekļu amata prasības un nepieciešamās kompetences. Pēc tam atkārtoti tiks sludināts konkurss uz diviem LNOB valdes locekļu amatiem.

Atbilstoši likumā noteiktajam LNOB valdes locekļu atalgojums mēnesī ir 7047–7830 eiro pirms nodokļu nomaksas.

S. Voldiņš ir ieguvis divus maģistra grādus – mākslās un jurisprudencē – un ir ar ilggadēju pieredzi kultūras un mākslas menedžmentā kultūras institūcijās – vadījis satura, attīstības un infrastruktūras projektus. Viņš patlaban pilda valdes locekļa amatu LNOB, kur pēdējos piecus gadus ir vadījis mārketinga un auditorijas, kā arī finansējuma piesaistes un nekustamo īpašumu jautājumus. Vienlaikus ir arī Latvijas Mūzikas padomes un Profesionālo mūzikas kolektīvu asociācijas valdes loceklis, kā arī vieslektors un padomes loceklis Latvijas Kultūras akadēmijā.

"Attīstība, jaunais mantojums un kopdarbs ir trīs stūrakmeņi, ar kuriem tiks iezīmēti nākamie pieci gadi LNOB. Mans mērķis ir veidot uz nākotni vērstu saturu, lai mūsu darbs būtu nozīmīgs un paliekošs ne tikai nākamajos piecos, bet arī nākamajos piecdesmit gados," pauž nākamais LNOB vadītājs.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.