14. septembra vakarā kultūrvietā "Hanzas perons" notika "Austras balvas 2024" nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kura ietvaros tika noskaidrots, ka šī gada "Austras balvu" ieguvusi grupa "kuba" par savu albumu "laukumi".

Reklāma

Tikmēr portāla "Delfi" simpātiju balvu, kuras uzvarētāju nosaka portāla lasītāji īpašā balsojumā, ieguva apvienība "Kautkaili", kas "Austras balvai 2024" bija nominēta ar albumu "Personas kods".

"Austras balvu" katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šī bija jau septītā reize, kad balva tiek pasniegta, iepriekšējos gados to iegūstot Alises Jostes albumam "Hardships Are Ships", Rīgas Modes platei "Fantastiski", Satellites LV ierakstam "Varavīksnes galā", grupas "Polifauna" debijai "You Look Like A Lost Soul" un anša veikumam "Liela māksla". 

Uz šā gada "Austras balvu" pretendēja vairāk nekā simt divdesmit ierakstu, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja desmit nominantus. Pēc pretendetu izziņošanas, žūrijas locekļu balsojumā tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā.

Šī gada balvas ieguvēji "kuba" ceremonijā saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī stipendiju 1000 eiro apmērā, ko nodrošina "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA). Tikmēr publikas balsojuma uzvarētāji "Kautkaili" no portāla "Delfi" balvā saņēma iespēju izvietot tajā reklāmu 2000 eiro apmērā.

Pirms uzvarētāju paziņošanas pasākums tika ievadīts ar "Austras balvas" nominantu koncertu, kurā uz skatuves kāpa lielākā daļa balvas nominantu – Netīrās cilpas, Sign Libra, Purple Negative, Les Attitudes Spectrales, kā arī ritunsiic un UG UG UGG UGG. Tiem, kam nebija iespēju apmeklēt pasākumu klātienē pirmdien sākot no 19:00 būs iespēja to pilnā garumā noklausīties "Latvijas radio 5" ēterā, savukārt uzreiz pēc tam pilnā garumā izskanēs rubrika "Izstāsti albumu", kurā pati grupa "kuba" komentēs albuma "laukumi" skaņdarbus.

"Austras balvai" šogad bija nominēti sekojoši albumi:

Kautkaili - Personas kods
kuba - laukumi
Laika suns - Imitācija
Les Attitudes Spectrales - Songs for No One
Netīrās Cilpas - Melnezera grāmata
Purple Negative - Megabee
ritunsiic un UG UG UGG UGG - IGREK
Sign Libra - Hidden Beauty
STABS - Sadursme
Wiesulis & sangvn - En Prise

"Austras balvu" organizē biedrība "Austras balva". 

"kuba", Albuma "laukumi" pirmatskaņojums 2024. gada 20. jūnijā. Mārtiņš Strautnieks pasākumā piedalījās attālināti.

Noklausies albumu!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.