Ar 1. novembri SIA "Gulbenes autobuss" plāno atbrīvot no darba 17 šoferus Gulbenē un vēl vairākus Alūksnes filiālē, kopumā vairāk nekā 30 tagadējos darbiniekus, informē laikraksts "Dzirkstele".

Reklāma

Šāda rīcība saistīta ar to, ka uzņēmumam šobrīd vairs nav valsts pasūtījuma pasažieru pārvadājumu veikšanai ar autobusiem. Šo nišu konkursa kārtībā uz desmit gadiem ir pārņēmusi AS "Talsu autotransports".

"Atbilstoši likumdošanai – ja pakalpojums nav jānodrošina, tad notiek darbinieku atlaišanas process," "Dzirkstelei" apstiprinājis SIA "Gulbenes autobuss" valdes loceklis Gundars Kristapsons. Tajā pašā laikā viņš nejūtoties nolaidis rokas: "Taču uz to bildi var dažādi skatīties. Tie pārvadātāji, kuri jau kopš 2021. gada uz desmit gadu līguma pamata nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos maršrutos, cieš milzīgus zaudējumus. Tas ne tikai saistībā ar karteļa skandālu. Jāņem vērā, cik maksā viens nobrauktais kilometrs. No tā veidojas visa bilde kopsummā. 

AS "Liepājas autobusu parks" zaudējumi ir vairāk nekā miljons eiro. SIA "Daugavpils autobusu parks" ir 300 000 eiro zaudējumi. Skaidrs, ka tik lielus zaudējumus no gada gadā nevar atļauties. Tas nozīmē, ka tā bilde visādi var pagrozīties. Skatīsimies."

SIA "Gulbenes autobuss" turpināšot pildīt Gulbenes novada pašvaldības pasūtījumus, uz kuriem tiesības iegūtas, piedaloties publiskajos iepirkumos. Uzņēmums veiks skolēnu speciālos pārvadājumus šajā un nākamajā mācību gadā, par to kopumā pašvaldība maksās 700 000 eiro bez PVN. Tāpat SIA "Gulbenes autobuss" nodrošinās pasažieru neregulāros pārvadājumus Gulbenes novada pašvaldības un tās iestāžu vajadzībām līdz 2025. gada 31. augustam, par to saņemot no pašvaldības 55 000 eiro bez PVN.

MAF 2024

Publikācija tapusi projektā "Mans pagasts, mana pilsēta", kurā "Latvijas Avīze" sadarbojas ar laikrakstiem "Staburags", "Dzirkstele", "Zemgales Ziņas", "Bauskas Dzīve", "Alūksnes un Malienas Ziņas" un "Ziemeļlatvija".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild "Latvijas Avīze".