Izcilības balvas kultūrā šogad pasniegtas vijolniecei Vinetai Sareikai, Austrim Mailītim un arhitektu biroja "Mailitis Architects" komandai, Jurim Pogam un arhitektu biroja "Arhitekta J. Pogas birojs" komandai, un Latvijas Laikmetīgās mākslas centram.

Reklāma

Vijolniecei Vinetai Sareikai balva piešķirta par spilgtu un starptautiski atzītu māksliniecisko darbību, mirdzot simfoniskās mūzikas koncertprogrammās Latvijā un pasaulē, un gūto uzvaru Berlīnes Filharmonijas orķestra pirmā koncertmeistara amata konkursā, kļūstot par pirmo sievieti leģendārā kolektīva 141 gada vēsturē, kura ieņem šo prestižo posteni.

Prestižais apbalvojums Austrim Mailītim un Jurim Pogam, un viņu arhitektu biroju komandām piešķirts par Mežaparka Lielās estrādes "Sidraba birzs" izveidi. Tas ir augstas kvalitātes unikālas akustikas arhitektūras objekts, kas novērtēts ar "Starptautisko arhitektūras balvu 2022" kategorijā "Publiskā telpa".

Latvijas Laikmetīgās mākslas centram balva pasniegta par starptautiska mēroga pasākumiem Latvijā un pasaulē, īpaši izceļot plašu ievērību un ekspertu atzinību saņēmušo mākslinieču tandēma Skuja Braden radītās ekspozīcijas "Tirgot ūdeni upes malā" projekta īstenošanu Venēcijas biennāles 59. starptautiskajā mākslas izstādē, kas ir profesionāli nozīmīgs ieguldījums Latvijas mākslas atpazīstamības un laikmetīgās kultūras vērtības apziņas veicināšanā Latvijas sabiedrībā.

"Mēs esam kultūras lielvalsts, piederību kurai ar lepnumu izjūtam ikreiz, kad atkal un atkal uzzinām par mūsu cilvēku augstajiem starptautiskajiem sasniegumiem 

mūzikas, mākslas, literatūras, kino, dejas, dizaina un citās arēnās. Ikgadējā Kultūras ministrijas Izcilības balva kultūrā ir spilgts šī apgalvojuma apliecinājums," uzsver kultūras ministre Agnese Logina.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.