Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā latviešu rakstnieces Evitas Hofmanes romānu "Simulacra". Vāka māksliniece Aija Andžāne.

Romāna centrā ir jauns vīrietis - Filips -, viņa dzīve un jēgas meklējumi pēc bērnībā pārciestās ilgstošās vardarbības un nesenās jaunākā brāļa nāves. Vairīdamies, bet vienlaikus juzdams nepieciešamību pēc cilvēciska kontakta, Filips Zviedrijā izveidojis juteklisku un provocējošu kabarē uzvedumu, kas grauj robežas un spiež skatītājus ieskatīties dvēseles tumšākajos nostūros.

"Romāna sižeta vizualizēšana lasītājiem būs jaudīgs ceļojums. Tas ir lēni lasāms un baudāms moderns literārs darbs trīs daļās, kurā ir ne tikai pagātne un tagadne, bet arī ceļojumi Viņsaules tīmeklī. Tagadne reizēm pārvēršas bīstamos eksperimentos ar nelāgiem cilvēkiem. Fils visu laiku kaut ko meklē. Iespējams, atbildes par bērnību angārā. Iespējams, atbildes par Viņsaules tīmekļa pastāvēšanu paralēlajā pasaulē. Nākotnē viņam jāsameklē apliecinājums vai noliegums tēzei, ka cilvēkā labā ir vairāk nekā ļaunā,"tā rakstniece Rolanda Bula.

Evitas Hofmanes romāns "Simulacra".

Fragments no grāmatas: "Aukstie pirksti uztaustīja slēdzi. Tumsa mīksta kā samts. Nepacietīgi uzsitu stiprāk. Aizžņaudzās elpa. Oža runāja redzes vietā. Smaržas un smakas sauc atmiņā pie[1]redzi, vietu un laiku. Aizvērtām acīm drošāk. Iezvēlu ar dūri. Telpā ielija gaisma. Spēru divus soļus uz priekšu. Atvēru acis. Klaustrofobija un bailes no tumsas beidzamajos gados piemeklē reti. Maņu uztvere un emocijas ir cieši saistītas. Sirds klauvēja lūdzot, lai izlaižu no krūtīm. Aizbēgt, aizbēgt, aizbēgt. Vēl ne. Pacieties, pacieties, pacieties! Kondicionēts, sauss gaiss. Nāsis notrīcēja. Sieviešu smaržas. Skatiens pārslīdēja baltajam dīvānam."

Par autori

Evita Hofmane ir dzimusi Valmierā. Dzīvo Rīgā. Strādā kultūras jomā. 2017. gadā absolvējusi Latvijas Rakstnieku savienības "Literārās Akadēmijas" Prozas meistardarbnīcu. Stāsti publicēti Latvijas nozīmīgākajos literārajos medijos. 2021. gadā izdevniecībā "Latvijas Mediji" iznācis debijas stāstu krājums "Durvis".

 Romāns izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit