Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā dāņu rakstnieka Kristiana Jungersena (Christian Jungersen) psiholoģiskās spriedzes romānu "Tev izgaistot".

Reklāma

No dāņu valodas tulkojis Andrejs Vīksna. Vāka mākslinieciskais dizains Emīls Garjānis. Romāns ir tulkots 10 valodās.

Anotācija: Kad Mias vīram Frederikam smadzenēs tiek atklāts audzējs, viņas dzīve sagriežas kājām gaisā. Slimības dēļ Frederika personība mainās – no iepriekš tik gādīgā un mīlošā vīrieša pāri nav palicis nekas, nu viņš ir nejauks, rupjš un vardarbīgs. Situācija kļūst vēl sliktāka, kad nāk gaismā fakts, ka Frederiks no savas darbavietas izkrāpis milzīgu naudas summu. Viņam draud cietumsods, taču Mia ir apņēmības pilna pierādīt, ka noziegums tika veikts slimības iespaidā un ir attaisnojams.

Kristiana Jungersena romāns "Tev izgaistot".

"Vai vispār pastāv tāda lieta kā brīva griba? Tas ir filozofisks jautājums, kas kļūst arvien aktuālāks ar katru jaunu atklāsmi neirozinātnē. Empātija, cilvēka personības iezīmes tādas kā asprātība un humora izjūtu, uzvedība, kas nosaka mūsu unikalitāti, un pat atmiņas, īsāk sakot, visas iezīmes, kuras mēs uztveram kā personību, var tikt pārveidotas ķīmisko vielu un elektrisko impulsu iespaidā. Šis ir pārdomas rosinošs romāns, tajā ir ļoti precīzi aprakstīta psihodrāma. Proza mijas ar izvirdumiem un pētītu pašapziņu. Rezultāts ir satraucošs, kad autors mums ļauj ieskatīties negaidītās perspektīvās," vēsta kāda atsauksme no Goodreads

Romāna rakstīšanas procesā autors iegrima to cilvēku pasaulē, kuri cieš no smadzeņu bojājumiem un viņu ģimenēm, kā arī intervēja neirologus un psihiatrus. 

"Tev izgaistot" ir Dānijas bestselleru sarakstā turējies visu gadu.

 Grāmata saņēma plašu kritiķu atzinību, un tūkstošiem Dānijas bibliotēku lietotāju tai piešķīra Lasītāju balvu.

Par autoru

Kristians Jungersens ir dāņu rakstnieks, kurš sarakstījis trīs pasaules slavu ieguvušus romānus, kas ieguvuši balvas. Jungersens literatūrā debitēja 1999. gadā ar romānu Undergrowth, kas ieguva Dānijas labākā debijas romāna balvu. Pateicoties šim apbalvojumam autors ieguva prestižu, Dānijas Mākslas fonda trīs gadu rakstniecības stipendiju, kas pirmo reizi 20 gadu laikā tika piešķirta debijas romānam.

Grāmatas tulkojums tapis, pateicoties Danish Arts Foundation.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit